Lecţii în format digital pentru elevii din Moldova Nouă

Suspendarea cursurilor în perioada 11-22 martie, ca măsură de prevenție împotriva coronavirusului, determină tot mai multe unități de învățământ să apeleze la tehnologia modernă pentru ca elevii să poată ține pasul cu materia. Este și cazul liceului din Moldova Nouă.

Dacă până nu demult era digitală era considerată o formă de a le distrage atenția tinerilor de la carte, astăzi, ținând cont de împrejurări, situația răspândirii temutului virus, tehnologia modernă devine liantul dintre elevi și cadrele didactice, o alternativă de a ține ștacheta sus în ceea ce privește nivelul de învățătură.

Luând în calcul faptul că peste doar câteva luni elevii din cadrul ultimului an de gimnaziu, precum și cei ai claselor a XII-a urmează să pună în aplicare bagajul de cunoștințe acumulat pentru a trece cu brio fie de Evaluarea Națională, fie de examenul maturității: Bacalaureatul, directorul Liceului Tehnologic „Clisura Dunării”, Mihaela David-Izvernar, a explicat pentru expressdebanat.ro cum vor ține copiii pasul cu materia în perioada suspendării cursurilor datorită situației COVID-19.

Cuib de vise 1000x100

„Sunt site-urile pe care ni le-a dat Ministerul Educației, două aplicații create de Google, pe care se poate lucra și nouă nu s-a cerut dacă avem un domeniu, cum este site-ul nostru: LTCD, să ne legăm de o altă aplicație pentru a le transmite elevilor lecțiile online. Ei bine, se lucrează la acest capitol. Domnul profesor de informatică a lucrat intens zilele acestea pentru a facilita comunicarea cu elevii. Așteptăm să fie gata conturile și atunci vom lucra pe aplicația respectivă. În plus, am observat și un interes din partea elevilor vizavi de acest aspect. Chiar și-au arătat deschiderea față de această modalitate de predare”.

În cazul în care perioada stabilită inițial de către autorități pentru suspendarea cursurilor va fi extinsă, pe lângă alternativa oferită de tehnologia modernă, elevii de la Moldova Nouă vor putea recupera lecțiile și în cadrul programului „Școala altfel”.

 

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/