Cantina Liceului Tehnologic „Clisura Dunării” Moldova Nouă – de la servirea mesei la sală de clasă

Deși în ultimii 30 de ani învățământul românesc a rămas blocat în mentalități învechite, iată că astăzi lucrurile încep să se miște, în sensul că școala începe să se adapteze tot mai mult cerinţelor pieței. Este și cazul liceului din Moldova Nouă, cel care vine cu o variantă inedită, menită să susțină dezvoltarea turismului în Clisura Dunării.

Amenajarea unei cantine în incinta unității de învățământ, idee creionată în anul școlar 2019-2020 cu scopul de a asigura condiții decente pentru servirea mesei atât în rândul elevilor, cât și în rândul dascălilor, devine o realitate în 2021. Spațiul recent amenajat va funcționa inclusiv ca sală de clasă, odată cu introducerea turismului în oferta educațională a liceului din orașul aparținător Clisurii Dunării, un avantaj important pentru elevi, viitorii ospătari, lucrători hotelieri sau vânzători în unități alimentare, pentru a pune în practică cunoștințele dobândite atunci când vine vorba de fidelizarea vizitatorilor în UAT-ul, care țintește la titulatura de stațiune turistică de interes local.

„În pregătirea revenirii la școală, am lucrat, de zor și cu spor, la amenajarea unui nou spațiu din incinta LTCD, reabilitat de Primăria Moldova Nouă, care are dublu rol: viitoare cantină și atelier pentru domeniul Servicii, Turism și Alimentație. Calitatea actului educațional și a pregătirii practice depinde de baza materială, de aceea eforturile s-au îndreptat spre asigurarea celor necesare bunei desfășurări a activităților.”, a subliniat managerul unității de învățământ, Mihaela David-Izvernar.

leader board 728 x 90 px

Referitor la planurile gândite pentru o calitate superioară a actului educațional în rândul tinerilor, directorul LTCD a mai adăugat:

„La Învățământul dual avem deja două specializări: Ospătar (chelner) – vânzător în alimentație – și Lucrător hotelier, iar în proiectul Planului de școlarizare pentru 2021-2022, pe lângă cele trei clase de filieră teoretică: Matematică-Informatică, Filologie și Științe ale Naturii, propunem și clase de liceu la filieră tehnologică: Mecanică (Tehnician mecatronist) și Turism și servicii (Tehnician în turism). Le suntem recunoscători partenerilor noștri, agenți economici și autorități locale, pentru reabilitatea sălii”.

CITEŞTE ŞI: Dublul rol al cantinei din incinta liceului de la Moldova Nouă: loc de servit masa şi atelier pentru învăţământul dual