„A fugit mireasa! Dacă mai era cazul, PNL s-a făcut de râs încă o dată!”

Ion Mocioalcă, secretarul general Pro România, avertizează PNL să înceteze joaca penibilă de-a guvernarea, mai ales acum, când o criză de proporții amenință țara. 

Depunerea mandatului de către premierul desemnat, Florin Cîțu, a stârnit reacții dure. Deputatul cărășean Ion Mocioalcă a făcut haz de necaz: „Noi, cei de la Pro România, am stat în sală ca și nuntașii și așteptam să vină nunta. Când colo, am văzut că a fugit mireasa. Acum așteptăm să fugă și mirele, ca să fie o nuntă reușită!”

Revenind la un ton mult mai serios, Mocioalcă a subliniat riscurile la care e supusă România din cauza unor gesturi iresponsabile ale liberalilor. Mai mult, a sugerat și două variante de premier care ar putea ține situația cât de cât sub control. „Dacă mai era cazul, PNL s-a făcut de râs încă o dată. Cu astfel de abordări și cu astfel de oameni nu va reuși să stăpânească nici criza coronavirusului, nici criza economică, criză care în mod categoric ne paște. Mă uit la ei în partid, deși nu-mi stă bine să mă uit în curtea altuia, și nu-mi dau seama cu cine ar putea gestiona această situație dramatică în care se află România. Nu știu, poate cu un om ca și generalul Ciucă, care e vehiculat de mai mulți oameni din partid sau chiar din partide. Sigur nu cu Costache! Revin la alte dăți când exprimam păreri despre anumiți oameni aflați în Guvern și din nou vorbesc despre Raed Arafat”, a comentat Mocioalcă.  

Pro România așteaptă consultările de astăzi, cu președintele Iohannis, dar Mocioalcă spune că nu doar numele premierului e foarte important. Contează foarte mult ca acesta să aibă un cabinet cu 15 miniștri competenți. „Dacă acest lucru nu se va întâmpla, sigur că atunci putem spune că e o bătaie de joc la adresa românilor și că PNL ar trebui să lase loc altora care au mai gestionat crize și asta nu foarte demult”, a avertizat secretarul general Pro România.