9 carantinați în Caransebeș. Nu prezintă simptome de coronavirus

Un nou caz de român întors din Italia care se află, conform procedurii, în carantină la Caransebeș. Este vorba de o domnișoară care s-a întors ieri din Italia și care a fost escortată de Poliție la Spitalul Municipal de Urgență.

Conform procedurii femeia domiciliată în Caransebeș a fost carantinată într-unul dintre spațiile puse la dispoziție de către Primăria Municipiului Caransebeș.

„Este o tânără cu vârsta de puțin peste 20 de ani care s-a întors singură din Italia cu autoturismul proprietate personală. A fost condusă la spital și după toată procedura standard a fost carantinată. Eu fac un apel la înțelegere și responsabilitate. Este important să nu creeăm panică, isterii prin magazine, trebuie să ne protejăm și să rămânem în case cât de mult cu putință.”, ne-a declarat primarul Felix Borcean.

Edilul a fost personal să vorbească cu primii 8 cetățeni români carantinați care ar fi trebuit să ajungă la Reșița și la Oravița și pe care Poliția de Frontieră i-a condus la Caransebeș:

Eu am stat de vorbă cu ei, evident la o oarecare distanță. Am vrut să mă asigur că au tot ce le trebuie, hrană în special. Eu chiar le promisesem că pleacă spre domiciliu pentru a rămâne acolo izolați, dar deocamdată până nu avem rezultatele analizelor nu putem să facem nicio mișcare. Ei vor rămâne în carantină 14 zile, exact așa cum este ordinul Ministerului Sănătății. Cel de-al nouălea carantinat femeia din Caransebeș a fost transferată în alt spațiu de pe raza Caransebeșului, față de cel în care stau cei 8. Italia este închisă. După părerea mea situațiile ar trebui să nu mai crească, pentru că din Italia nu mai pleacă nimeni.”, a mai spus Felix Borcean.

Managerul Spitalului Municipal de Urgență din Caransebeș, Adrian Cican, ne-a menționat că la Caransebeș este în permanență un medic epidemiolog, care în caz de nevoie prelevează probele necasare depistării COVID-19 și le trimite la Timișoara. De la cei 9 cetățeni au fost luate probe chiar dacă nu prezintă simptome de coronavirus, dar din păcate durează mai mult de 24 de ore până vin rezultatele, pentru că centrul din Timișoara analizează tot ce vine din zona de Vest.