Laboratorul lui Chebuțiu ar putea ajunge la universitate. Hydro Engineering se vinde la bucată!

Datoriile mari ale Hydro Engineering au împins firmele, dar și statul, care au de recuperat sume consistente de bani, la masa credală.

Așa cum Express de Banat a mai scris, lucrurile nu stau deloc bine în fimele omului de afaceri care este acuzat că s-ar fi îmbogățit devalizând Uzina Constructoare de Mașini Reșița. Situația este critică la fostul institut de proiectări, care a rămas în proprietatea sa după ce fostul director al UCMR și-a prezentat demisia din funcție la societatea reșițeană, alături de mâna sa dreaptă, Adrian Preda.

CITEȘTE ȘI: Procurorii DNA analizează urmele lăsate de Chebuţiu şi Preda după ce au devalizat UCM Reşiţa

leader board 728 x 90 px

Acum, autoritățile județene vin cu o solicitare la ministrul Bugetului, care recent a fost prezent la Reșița, de a recupera laboratorul pe care societatea îl deține în contul datoriilor.

VEZI ȘI cum și-ar putea pierde firmele Adrian Chebuțiu?

„I-am transmis ministrului Vârcov care a fost la Reșița pentru lansarea programului de parteneriat între Guvern și mediul de afaceri o solicitare, și anume posibilitatea ca standul de probă de la Engineering să fie transferat în baza datoriei pe care Hydro Engineering o are către stat Universității din Reșița, pentru că și universitatea este de stat. Nu există, practic, un impediment legal. Sigur, trebuie studiat acest lucru în profunzime, pentru că activele de la Hydro Engineering se află la masa credală. De ce acest lucru? Pentru că există o puternică bază de cercetare în domeniul hidraulicii la universitate, iar acest stand de probă a rămas ultimul în Europa. Acum câteva luni, un stand de încercări sau de probă, cum se folosea în uzinele din Reșița, a fost desființat la Lausanne. Practic, mai erau două asemenea capabilități în cercetare în toată Europa, cel de aici și cel de la Lausanne, care acum nu mai există , a declarat președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, Sorin Frunzăverde, cu prilejul inspecțiilor pe teren pe care le-a făcut la Reșița, atunci când a verificat stadiul lucrărilor derulate de Aquacaraș.

CITEȘTE ȘI: Chebuțiu și Preda, condamnați la pușcărie!

Chebuțiu și Preda, vinovați de căpușarea UCMR! 

Chebuțiu le râde în nas ucemeriștilor