Procurorii DNA analizează urmele lăsate de Chebuţiu şi Preda după ce au devalizat UCM Reşiţa

Foştii directori ai uzinei reşiţene mai petrec cel puţin o lună în arest preventive, după ce Curtea de Apel Timişoara le-a respins recursurile formulate împotriva deciziei Tribunalului Timiş.

Ingineriile şi şmenurile prin care Adrian Chebuţiu şi Adrian Preda au ruinat UCM Reşiţa, aşa cum acuză procurorii anticorupţie, pot fi dovedite relativ uşor. În ciuda artificiilor folosite de cei doi, cum ar fi transferul anumitor proprietăţi de pe o firmă pe alta pentru a li se pierde cât de cât urma, există un munte de documente care poartă semnăturile lui Chebuţiu şi Preda legate de aceste contracte. Pe aceste înscrisuri s-au bazat şi concluziile specialiştilor în insolvenţă care au analizat ceea ce s-a întâmplat la UCMR în ultimii ani.

Procurorii DNA au ridicat cu ocazia percheziţiilor şi mai multe calculatoare din locuinţele lui Chebuţiu, Preda şi a contabilei firmelor controlate de aceştia. În momentul de faţă, anchetatorii efectuează percheziţii informatice, în sensul că verifică tot ce se află stocat în memoriile calculatoarelor celor trei.

leader board 728 x 90 px