Jazzul de la Gărâna, la loc de cinste!

po 1000x100px (3)

Doar o lună îi mai desparte pe iubitorii înfocați ai jazzului de unul dintre cele mai mari festivaluri culturale naționale. Renumele Festivalului de Jazz de la Gărâna are rezonanță în toată țara. Tocmai de aceea acesta a ocupat un loc de cinste pe harta celor mai valoroase evenimente de cultură din România.

Scena de sub munte a devenit un loc sacru, idolatrizat de iubitorii muzicii jazz care așteaptă an de an cu sufletul la gură prestația celor mai buni artiști pe plan mondial. Ajuns anul acesta la cea de-a 18-a ediție, Festivalul de Jazz de la Gărâna promite un show incendiar, cu influențe din toate colțurile lumii.

publicitate online in ziar Express de Banat

Despre calitatea spectacolului de jazz din Caraș-Severin au auzit nu numai pasionații de muzică bună și cultură din Banat, ci și oamenii de cultură din toată România. Așa se explică și faptul că festivalul de sub munte a fost clasat cu mândrie printre coloșii culturali ai județului. O hartă prezentată de revista generalistă „Decât o revistă” a urcat spectacolul de la Gărâna alături de festivaluri precum Street Delivery, Electric Castel sau Fânfest.

Marius Giura, părintele spiritual al jazz-ului de la Gărâna, apreciază clasificarea făcută de cei de la „Decât o revistă”. Mai mult decât atât, aceast ar tria și mai în amânunt cele 11 festivaluri marcate pe harta verii culturale, fără ca Festivalul de Jazz de la poalele Semenicului să-și piardă poziția printre cele mai de calitate evenimente.

1000x200 dacus 02

„Consider că este un crez general la nivel de țară, și mai ales la nivel de Banat, ca festivalul de la Gărâna să fie inclus pe harta celor mai importante festivaluri din România. Eu personal aș mai face o hartă unde să se facă o selecție și mai amănunțită a celor mai bune evenimente culturale și sunt convins că și acolo Gărâna și-ar găsi locul”, a explicat Marius Giura, organizatorul festivalului cărășean.

Mii de oameni sunt chemați la poalele Semenicului de acordurile jazz de excepție

Poiana de la Gărâna așteaptă ca publicul de anul acesta să bată orice record. Zece mii de iubitori de jazz și cultură sunt așteptați să-și bucure auzul cu cele mai bune acorduri ale genului. „Eu mă aștept la minim 10.000 de oameni pe seară, dată fiind valoarea foarte ridicată a artiștilor. Chiar din prima zi vor concerta patru mari vedete de pe scena mondială. Avem un cap de afiș la care visează mulți de ani de zile, The Crimson ProjeKCt. Sunt toate premisele ca publicul să fie cât mai numeros. Vor mai exista și alte surprize, cum ar fi o serie de concerte la cele două biserici cu orgă din zonă”, a mai menționat Marius Giura.

Banner night theater LightsON TM 2023 1000x100px