“Judecătoria Moldova Nouă nu se închide!”

explo 1000x200

Deputatul UNPR susține că este foarte implicat în problemele generate de poluare în Clisura Dunării, dar nu numai. Parlamentarul declară că a obținut asigurări prin care activitatea la judecătorie va continua pentru cel puțin un an.

Ion Tabugan a purtat astăzi discuții cu ministrul Mediului, Rovana Plumb, pe tema iazurilor de decantare de la Moldova Nouă, pentru care România riscă măsura de infrigement din partea Uniunii Europene.

CITEȘTE ȘI:  România, somată pentru iazul de decantare de la Moldova Nouă. Vezi ce ultimatum a dat Comisia Europeană!

,,Discutam cu doamna ministru și îi spuneam că regret din suflet că în calitate de deputat ales în acel colegiu domnul primar nu a binevoit să mă invite la Moldova Nouă cu prilejul vizitei domniei sale, deși eram cel mai documentat cu privire la împădurirea iazurilor. Cu ani în urmă, noi am împădurit în zonă circa 60 de hectare. O situație similară s-a întâmplat și cu vizita domnului Valeriu Zognea, care la finele anului trecut a fost prezent în colegiul în care am fost ales. Eu de unde să aflu aceste lucruri, dacă nu de la domnul primar?! Cu alte cuvinte, dacă se dorește colaborare, aceasta există și îi recomand bunului meu coleg să acționeze ca un adevărat coleg de centru-stânga, a spus parlamentarul Ion Tabugan pentru www.expressdebanat.ro .

Acesta s-a declarat ușor supărat pe tema afirmațiilor pe care le-a făcut primarul orașului Moldova Nouă cu privire la relațiile pe care le are cu parlamentarii din colegiu.

CITEȘTE ȘI: Parlamentarii Colegiului Moldova Nouă, dezinteresaţi de problemele din zonă. Vezi ce spune primarul Matei Lupu!

În altă ordine de idei, pe lângă discuțiile legate de împădurirea iazurilor de decantare, pentru care s-ar fi alocat bani anul trecut, deputatul susține că a purtat chiar și discuții pe tema deciziei de închidere a Judecătoriei. ,,Sunt la curent cu tot ceea ce se întâmplă la Moldova Nouă și pot să vă spun că am primit chiar asigurări că în 2014 judecătoria va rămâne funcțională, cel puțin în acest an! Sunt prezent destul de des în oraș, dar nu îi dau socoteală de fiecare dată domnului primar”, a adăugat Ion Tabugan.

În plus, deputatul subliniază faptul că fabrica Delphi și-a deschis activitatea în Clisura Dunării în urma demersurilor pe care le-a făcut, astfel că cele 1.000 de locuri de muncă i s-ar datora în mare măsură.

Parlamentarul regretă micile neînțelegeri generate de activitatea sa parlamentară în Clisura Dunării și crede că o comunicare mai bună cu administrația locală ar rezolva toate minusurile pe această linie.

banner 970 x 250