FOTO: Zeci de tineri au jucat în memoria lui Caius

Azi s-a dat startul la mult așteptata competiție de baschet organizată în memoria uneia dintre victimele lui Iacob Chișărău. Șase echipe au mânuit mingea în memoria lui Caius Bălteanu.

Încă de dimineață sala de sport a Liceului Teoretic Traian Vuia s-a umplut de tineri baschetbaliști cărășeni care au venit pregătiți să concureze pentru a câștiga locul cel mai înalt pe podiumul Cupei Kebs. În lupta pentru obținerea Cupei Kebs s-au înscris șase echipe atât de la liceele din Reșița, cât și din Moldova Nouă, Bocșa și Caransebeș. Competiția a început cu un moment de reculegere pentru Caius.

Competiția a fost peste așteptări, mai mult decât un simplu concurs. Fiecare echipă a dat tot ce a avut mai bun pentru a câștiga, dar nimeni nu a uitat să profite cât mai mult de joc, dincolo de natura sa competitivă. Astfel că pauzele dintre reprize au fost momentele cele mai pline de substanță. Atât jucători ai echipelor concurente, cât și foști prieteni și colegi ai lui Caius au jucat de plăcere, același joc pe care Caius Bălteanu l-a apreciat la cote maxime.

Cupa Kebs a luat naștere ca o nevoie de a păstra vie memoria celui care a fost Caius Bălteanu, înainte de carnagiul de la Pădureni, din data de 6 mai 2011. Caius și-a pierdut viața în urma tragediei petrecute în acea zi, în timp ce se îndrepta spre casă împreună cu alți trei prieteni. Un bolid de lux a gonit atunci pe contrasens lovindu-i frontal, iar dintre cei patru tineri care se aflau în mașină doar Alexandru Tamaș a reușit să supraviețuiască. Pentru Caius, Bien și Romeo, acea clipă a fost fatală însă.

Pentru că a murit mult prea tânăr, tatăl său a simțit nevoia organizării unui eveniment care să-i poarte numele și în care tinerii baschetbaliști să ducă mai departe una dintre pasiunile care l-au definit pe Caius, baschetul.

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157641356803755″]

Toți participanții la Cupa Kebs au primit diplome și tricouri personalizate, iar câștigătorii, care vor fi desemnați în urma finalei de mâine, vor intra în posesia cupei transmisibile Kebs.

 Caius ar fi enorm de bucuros de acest eveniment, de ceea ce a lăsat în urma lui”

 Prezent la eveniment, Alexandru Tamaș, singurul supraviețuitor al accidentului provocat de Iacob Chișărău, s-a arătat puternic emoționat și încântat de nașterea unei competiții de baschet cu o asemenea încărcătură emoțională. „Mă bucur enorm să mă alătur acestui minunat eveniment, dedicat celui care a fost și va rămâne în sufletul meu. Kebs a fost pentru mine ca un frate mai mic. Sunt extrem de fericit și mi-aș dori ca acest eveniment să devină o tradiție a baschetului cărășean. Sunt convins că și Caius ar fi enorm de bucuros de acest eveniment, de ceea ce a lăsat în urma lui, pentru că știu că tot timpul și-a dorit ca oamenii să fie uniți, bucuroși și să aibă un singur ideal, acela de a învinge, de a fi mereu cei mai buni. Îmi doresc ca pe viitor să participe din ce în ce mai multe echipe și publicul să fie mai numeros. Sunt foarte sigur că și Caius, de acolo de sus, ne zâmbește și ne iubește pe toți, așa cum suntem. Respect, Kebs!”

Cel care a dat naștere competiției a fost chiar tatăl lui Caius, Adrian Bălteanu. Acesta s-a implicat peste puteri pentru ca totul să fie perfect. „Din câte am vorbit cu profesorii și antrenorii prezenți, cu toții sunt încântați de organizare, pentru că nu s-au așteptat să aibă parte de atâta implicare din partea unei persoane fizice. A fost așa cum ne-am așteptat. Din păcate, mai lipsea o singură persoană. Sunt convins că și Caius s-ar fi bucurat de atmosfera de aici. Nu m-am așteptat să vină și foști colegi de-ai lui. Faptul că sunt aici înseamnă că a însemnat ceva și pentru ei. Nu vreau să schimb nimic pe viitor, vreau doar să găsesc cât mai mult sprijin pentru ca această Cupă Kebs să devină o tradiție. Asta ar implica eventuali sponsori, dar fiind la prima ediție este bine, acumulăm experiență, iar ediția a doua va fi și mai bună și tot așa”, a explicat Adrian Bălteanu.

CITEȘTE ȘI: PRIMA EDIȚIE A CUPEI KEBS, ÎN WEEKEND!

CITEȘTE ȘI: CUPA KEBS, ,,O COMPETIȚIE DIN SUFLET PENTRU UN SUFLET”!