Prima ediție a Cupei Kebs, în weekend!

Sfârșitul de săptămână le pregătește reșițenilor un eveniment cu o încărcătură emoțională aparte. La aproape trei ani de la moartea tânărului Caius Bălteanu, va lua naștere o competiție de baschet în memoria sa.

Cupa Kebs poartă numele celui care a fost cândva vedetă printre liceenii reșițeni iubitori de baschet. Caius Bălteanu și-a pierdut viața în urma carnagiului petrecut în ziua de 6 mai 2011 la Pădureni, în timp ce se îndrepta spre casă împreună cu alți trei prieteni. Un bolid de lux a gonit atunci pe contrasens lovindu-i frontal. Trei tineri s-au stins în urma impactului.

CITEȘTE ȘI: Iacob Chișărău a mințit și în cuvântul de încheiere

tm4ua media express de banat (100x1000px)

Tocmai de aceea, sâmbătă începe cea mai nouă și specială competiție de baschet la nivel de județ, care va ajunge probabil următoarea tradiție a baschetului local.

La competiția care se va deschide sâmbătă vor participa șase echipe de liceeni atât din Reșița, mai exact echipele liceelor Traian Lalescu, Mircea Eliade și Traian Vuia, cât și din Caransebeș, Bocșa și Moldova Nouă.

Desfășurătorul celor două zile de competiții se va deschide cu ziua de sâmbătă, atunci când se vor juca meciurile din grupe, mai exact șase meciuri. Ce-a de-a doua zi va fi destinată semifinalelor și finalelor. După ce se vor disputa semifinalele, va avea loc un meci de pauză între două echipe de gimnaziu. „În prima zi se vor juca meciurile din grupe, fiind două grupe a trei echipe, asta presupune șase meciuri, câte trei meciuri pentru fiecare grupă. În a doua zi se vor juca semifinalele împreună cu finala mică și finala mare, adică prima dată locurile trei și patru și apoi locurile întâi și doi, deci vor fi în total patru meciuri”, explicat Adrian Bălteanu, organizatorul Cupei Kebs.

cupa kebs

Câștigătorii vor avea onoarea de a câștiga cupa transmisibilă Kebs, pe care o vor deține în cadrul echipei un an de zile, până la următoarea ediție. Mai mult decât atât, câștigătorii care vor urca pe podium vor primi fiecare câte o cupă. Tot pentru locurile unu, doi și trei vor fi pregătite și câte o minge profesională de baschet, precum și alte patru mingi de antrenament. Fiecare jucător din echipele care se vor încadra pe podium vor primi și câte o medalie.

Pentru toți participanții sunt pregătite și diplome, din partea Inspectoratului Școlar, precum și tricouri personalizate care vor purta tagul Kebs pe ele.

Fondurile folosite pentru organizarea competiției Kebs au fost banii proveniți din daunele morale care au revenit familiilor în urma carnagiului produs de Iacob Chișărău. Cel care a dat naștere conceptului este însuși tatăl lui Caius, Adrian Bălteanu. Conducerea Liceului Teoretic Traian Vuia, Inspectoratul Școlar, precum și Firma D.A.V (Despăgubiri Accidente Vătămări) au întins o mână de ajutor pentru organizarea evenimentului în cele mai optime condiții.

De ce Cupa Kebs?

Pe lângă pasiunea care l-a definit ca jucător de baschet în liceu, Caius Bălteanu își etala talentul și pe ziduri. Grafitti-ul era cel de-al doilea hobby care îl caracteriza. Tocmai de aceea, foarte mulți dintre cei care l-au cunoscut îl știau și îl știu încă sub numele de Kebs. Aceasta era practic și iscălitura sa, pe care obișnuia să o deseneze pe ziduri și pereți.

Foto sus: Ancuța Dorohoi

banner 970 x 250