Zoo Reșița, cu turiști, dar fără alimente!

Grădina zoologică este un punct turistic important pentru întreaga regiune. Reabilitat recent, parcului îi lipsește ceva esențial pentru a acoperi toate nevoile.

În fiecare sfârșit de săptămână turiști din toată zona de vest a țării vin la Reșița pentru a vizita grădina zoologică. Cu o diversitate de animale, de la feline dungate la păsări deosebite, zoo din oraș este cu adevărat o atracție ce merită deplasarea. Cu toate acestea, un minus simțit de toți vizitatorii a fost absența unui magazin de unde să se poată procura ceva de băut sau de mâncat.

CITEȘTE ȘI: NEREGULI TEHNICE DEPISTATE LA ZOO!

tm4ua media express de banat (100x1000px)

Dat fiind faptul că turiștii nu sunt doar din oraș, un astfel de shop ar completa parcul ce oferă pe lângă speciile de animale și un loc de joacă pentru copii, o sală de clasă unde elevii să țină orele de biologie și un magazin de suveniruri. Chiar și așa, magazinul este deocamdată închis, însă se așteaptă agenții economici. „La intrarea în Grădina Zoologică este construit un magazin de suveniruri, care va fi supus procedurii de închiriere”, precizează Roxana Topală, purtătorul de cuvânt al Primăriei Reșița.

CITEȘTE ȘI: FOTO/ VIDEO: POVESTEA NOILOR ANIMALE DE LA ZOO!

Același lucru se aplică și pentru eventualele chioșcuri cu alimente. Administrația locală îi anunță pe cei interesați că sunt spații de închiriat. „Așteptăm să primim solicitări de la agenții economici în cazul în care doresc să vândă bunuri sau alimente la intrarea în parcul zoologic. Până acum pot spune că nu am avut solicitări. În cazul în care vor dori să facă acest lucru, comisia de lucru le va analiza și se va lua o decizie”, a precizat primarul orașului Mihai Stepanescu.

O altă surpriză în parc

Lucrurile nu vor rămâne așa. În planurile de viitor, chiar dacă nu va exista dorința comercianților să își deschidă un magazin la intrarea în parc, există varianta amenajării unui restaurant. „În zona foişorului şi a locului de joacă din incinta Grădinii Zoologice « prof. Ion Crişan»  se are în vedere realizarea, printr-un parteneriat public-privat, a unui restaurant cu o suprafaţă de circa 50 mp, prevăzut şi cu o terasă”, mai anunță Roxana Topală.
[slickr-flickr search=”sets” set=”72157641367828555″]

banner 970 x 250