Nereguli tehnice depistate la Zoo!

explo 1000x200

Unul dintre controalele inspectorilor a vizat în trecut și parcul zoologic din cartierul Muncitoresc. Aceștia au venit cu o serie de recomandări, aplicate de oficialii administrației publice locale.

Unul dintre cele mai valoroase obiective din orașul de pe Bârzava este Grădina Zoologică. Să nu o desființeze, misiunea autorităților locale a fost de extindere a spațiilor în care locuiesc animalele, astfel încât parcul să coincidă cerințelor Uniunii Europene. Valoarea lucrărilor se ridică la peste 1,5 milioane de euro. În prezent, ampla investiție a fost finalizată și sute de reșițeni se bucură lunar de obiectiv.

Potrivit raportului publicat de Curtea de Conturi la finele anului trecut, inspectorii ar fi găsit anumite aspecte financiare care i-au nemulțumit în urma controlului pe care l-au făcut.

În anul 2012, Ministerul a aprobat transferul către UAT Reșița a sumei de 648 mii lei pentru acoperirea cheltuielilor efectuate în perioada mai-iunie 2012, în cadrul finanțării subprogramului”, se arată în raportul acestora. Inspectorii susțin că nu au găsit un raport de verificare tehnic înainte ca suma să ajungă în bugetul local. Una dintre măsurile recomandate de instituție se referă la reanalizarea documentației justificative depuse de beneficiari pentru transferul de fonduri în vederea finanţării obiectivului de investiţii.

Ce spun autoritățile locale?
Edilul-șef al Reșiței, Mihai Stepanescu, a lămurit constatarea inspectorilor și a precizat pentru Express de Banat că este vorba despre detalii tehnice minore, care au apărut pe parcursul efectuării lucrărilor, dar care au fost remediate ulterior.

,,Toate măsurile recomandate au fost aplicate, astfel că la obiectivul proaspăt modernizat nu sunt probleme cu investiția, care a fost inaugurată anul trecut. Terenul este destul de abrupt și atunci soluția tehnică oferită inițial poate nu s-a potrivit cu cea care putea, de fapt, să fie aplicată”, a spus primarul orașului.

CITEŞTE ŞI: Curtea de Conturi, în control la ISPA!

banner 970 x 250