Siguranță mai mare pentru reșițeni și sârbi!

explo 1000x200

Proiectul ce vizează siguranța cetățenilor din Reșița și Kikinda a fost demarat printr-o întâlnire ce a avut loc în Serbia.

Parteneriatele între primăria reșițeană și autoritățile locale sârbești aduc numai beneficii orașului de pe Bârzava. În cadrul unui eveniment ce s-a consumat pe 19 februarie în Kikinda, Serbia, a fost lansat proiectul „Prevenirea inundațiilor – Pentru o calitate mai bună a vieții”.

Acesta este derulat de administraţia reşiţeană, lider de proiect, în parteneriat cu oraşul Kikinda, în cadrul Programului IPA de Cooperare Transfrontalieră România – Republica Serbia.  Acţiunea s-a desfăşurat la Primăria oraşului Kikinda în prezenţa primarului Pavle Markov şi a reprezentanţilor Consiliului Local”, se precizează într-un comunicat de presă din partea Primăriei Reșița.

Cu o valoare totală de peste un milion de euro, proiectul vizează îmbunătățirea calității vieții în regiunea transfrontalieră și în zona Dunării printr-o mai bună gestionare a situațiilor de urgență și de pregătire în cele două orașe partenere în proiect. Contribuția administrației locale reșițene este de 12 mii de euro, iar cea a orașului Kikinda de 60 de mii de euro, cealaltă sumă reprezintă finanțare nerambursabilă din partea Guvernului și din partea IPA.

banner 970 x 250