FOTO/ VIDEO: Povestea noilor animale de la zoo!

po 1000x100px (3)

Tigrii, jaguarii și maimuțele sunt doar câteva dintre noile animale de la zoo care fac deliciul reșițenilor. Într-un mediu european, și animalele sunt integrate în Uniunea Europeană.

Odată cu schimbarea totală a grădinii zoologice din oraș au apărut și noi atracții pentru vizitatori. Animalele proaspăt sosite au câte o poveste frumoasă în spate, poveste care câteodată le dă bătăi de cap angajaților.

Frumosul tigru de o mărime impresionantă este unul dintre cele mai apreciate noutăți de la zoo. Felina vine de la Târgu Mureș și este cea mai flămândă dintre toate. Deși primește mâncare toată ziua, este mereu în căutare de hrană. Tot de la Târgu Mureș vine și maimuțica de la zoo, însă aceasta știe doar ungurește, așa că angajații au o problemă de comunicare cu ea. Și-au dat seama că nu răspunde la comenzi și atunci s-au gândit să încerce în cealaltă limbă vorbită în reședința județului Mureș, și au primit ca răspuns reacția ei.

YouTube video

Cele mai multe probleme le crează jaguarul, felina care este cea mai neastâmpărată, dar și cea mai frumoasă, cu o blană lucioasă și un colorit special. Angajații povestesc că este mereu nervoasă, însă totul este atribuit schimbărilor petrecute în viața animalului, mutarea și noua locuință.

1000x200 dacus 02

Cele mai fericite dintre toate sunt căprioarele, care au primit și denumirea de europene, denumire venită odată cu standardizarea grădinii zoologice la nivel european. Toate animalele sunt așezate în noile căsuțe, iar unele așteaptă primăvara că să iasă la vedere. Doi dintre urșii ce locuiau de ani de zile la zoo vor fi transferați la o altă grădină, însă micuțul care făcea spectacol acum câteva luni va putea fi văzut în continuare la Reșița.

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157638526002104″]

Banner night theater LightsON TM 2023 1000x100px