Comisia Europeană dă ultimatum județului!

timisoara capitala 2023 Alisia Columbonet 1000x100

Cu toate că mai marii statului nu şi-au dat interesul până acum să rezolve situaţia prafului „ucigaş” din Clisură, problema acestuia a ajuns la un rezultat. Comisia Europeană a pus piciorul în prag, dându-i un ultimatum României.  

Reprezentanţii Comisiei Europene sunt preocupaţi de faptul că statul român nu îşi protejează cetăţenii de efectele gestionării deficitare a deşeurilor, deşi a primit o serie de avertismente din partea celor de la mediu. Potrivit ecomagazin.ro, în România 19 depozite de deşeuri funcţionează încă fără a respecta legislaţia Uniunii Europene, ceea ce reprezintă un risc grav pentru sănătatea umană şi pentru mediu.

În această categorie se încadrează şi iazul de decantare „Tăuşani-Boşneag” din Moldova Nouă. De altfel, pentru „a stimula” statul să îşi accelereze acţiunile în domeniul gestionării deşeurilor, Comisia a lansat o procedură de infringement sau „aviz motivat”. De asemenea, va fi trimis un aviz motivat pentru a solicita statului român să cureţe două iazuri de decantare din exploatările miniere de cupru şi zinc din oraşul de la malul Dunării.

CITESTE SI: FOTO: Rovana pleacă la Bruxelles!

Conducerea Grupului Ecologic de Colaborare Nera din Caraş-Severin s-a arătat mulţumită pentru faptul că s-a ajuns în acest punct.

promovare banner maxagro

Procedura de infringement se produce la termen, nu ca rezultat al acţiunilor noastre, chit că noi din 2006 mereu am transmis oficialilor nemulţumirea oamenilor din zonă legat de poluare. Problema este că nimeni nu s-a gândit că va veni scadenţa, toate guvernele s-u jucat până acum de-a privatizarea şi lichidarea, or ei trebuiau să prevadă acest lucru. Suntem pe o procedură normală a Uniunii Europene şi iată că nu ne iartă, nu se mai poate merge cu avertizări. Consider că măsura trebuia venită de mult din partea factorilor majori de decizie”, a precizat pentru www.expressdebanat.ro Sturza Popovici, preşedintele GEC Nera.

CITESTE SI: GEC Nera luptă pentru poluarea de la Moldomin! Vezi aici ce spun parlamentarii din Colegiul Moldova Nouă!

Acesta insistă că cei de la minister ar fi trebuit să facă ceva până acum pentru a rezolva problema prafului din Moldova Nouă, însă niciun guvern nu a găsit de cuviinţă să îşi asume interesul şi responsabilitatea vizavi de situaţie.

CITESTE SI: FOTO: Praful ,,ucigaş” din Clisură s-a dezlănţuit din nou!

publicitate tmc 640
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/