GEC Nera luptă pentru poluarea de la Moldomin! Vezi aici ce spun parlamentarii din Colegiul Moldova Nouă!

casinoherculane by sungarden alv bannerexpressbanat resita 1000x100px ian24

GEC Nera a trimis o petiție tuturor parlamentarilor din județul Caraș-Severin, fiind considerați ultima variantă în soluționarea problemelor legate de poluarea de la Moldomin. Unii dintre parlamentari s-au arătat interesați de subiect și au promis că vor încerca să facă ceva, alții în schimb nu s-au trezit încă la realitate.

Pentru ca sumele necesare stopării poluării de pe Clisura Dunării să fie introduse în proiectul Legii Bugetului de Stat pe 2013, organizația GEC Nera a încercat toate variantele posibile, chiar petiții către Ministerul Economiei și Ministerul Mediului . Răspunsul primit de la acestea a fost nesatisfăcător, punându-se totul în spatele viitorului investitor, momentan inexistent. Tocmai de aceea, soluția reprezentanților GEC Nera a fost apelarea la parlamentarii cărășeni.

Petiții către toți deputații

În urma unei petiții trimise pe mail tuturor parlamentarilor din județ, GEC Nera solicita ca aceștia să facă ceva în acest sens, să depună la rândul lor amendamente proprii pentru ca din Legea Bugetului de Stat pe 2013 să facă parte și sumele ce vor opri poluarea transfrontalieră cu deșeuri miniere de la Moldova Nouă.

PP-DD trăiește în Evul Mediu

promovare banner maxagro

Întrebați de acestă petiție și ce anume vor face pentru soluționarea problemelor de la Moldova Nouă, doi dintre parlamentarii cărășeni din colegiul din care face parte și orașul de pe Dunăre au avut răspunsuri total diferite. Dacă Ion Tabugan a și venit cu o potențială rezolvare a problemei, senatorul
PP-DD, Ion Simion Purec, a rămas în euforia câștigării alegerilor și a dat un răspuns cât se poate de inocent: „Nu am fost contactat de nimeni. Nu știu nimic despre această problemă. Nu am primit niciun mail pentru că nici nu am adresă de e-mail”, a declarat acesta pentru contidianul online Express de Banat.

Soluția deputatului Ion Tabugan

Deputatul Ion Tabugan a vorbit despre planurile pe care le are cu problema aflată în colegiul său: „Niciodată nu am făcut ceva să dea bine la media, am făcut ceva care să aibe finalitate. În cazul poluării de la Moldova Nouă, soluția ar fi ca iazurile nefolosite să fie împădurite, să fie plantați arbuști și iarbă pe termen definitiv. Voi încerca să fac demersurile necesare, dar să nu fie în zadar. Voi purta și discuții cu Rovana Plumb, dar până atunci voi continua să colaborez cu Horia Irimia”, a declarat deputatul USL.

De asemenea, Ion Tabugan a explicat faptul că în nenumărate rânduri a discutat cu primarul de la Moldova Nouă, Matei Lupu, despre poluarea de la mină, iar primăria orașului a găsit câteva soluții temporare. „Din câte știu eu și din discuțiile purtate cu primarul Matei Lupu, am înțeles că au fost instalate niște conducte care, în momentul în care bate vântul pe suprafața uscată, să ude acel nisip ce se ridica”, a povestit deputatul Ion Tabugan.

publicitate tmc 640

Comments

  1. Bulla says:

    Dar ce a zis Secasan? Inchide spitalul?

  2. Bulla says:

    In Resita avem mormane de parf amestecat cu zapada pe la margine de drum sau doar mult praf de la dezapezire. Sa vina ONG-ul Gec Nera sa-l stringa si de la noi, poate scrie un proiect cross-border pentru zona metropolitana.

  3. Dunareantu says:

    Comentariul pe masura autorului cu un astfel de nume!

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/