Controale la teleski pe Semenic și Muntele Mic

În urma accidentului de săptămâna trecută de pe pârtia Goznuța din vârful muntelui Semenic, Instituția Prefectului Județului Caraș-Severin a organizat controale la toate instalațiile de transport de pe pârtiile din Semenic și Muntele Mic.

Un copil a fost accidentat grav în cursul săptămânii trecute din cauza unei defecțiuni la instalația de ski lift în timp ce urca pe pârtia Goznuța. De aceea, prefectul județului, Silviu Hurduzeu, a dispus controale pe toate pârtiile Semenicului și cele de pe Muntele Mic.

Controalele au fost efectuate de inspectori din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Caraş-Severin conform competenţelor legale şi au avut ca obiectiv verificarea modului în care deţinătorii şi utilizatorii instalaţiilor de transport persoane pe cablu respectă prevederile legislaţiei cu privire la punerea în funcţiune, exploatarea şi mentenanţa acestor echipamente”, precizează Mihaela Badea, purtătorul de cuvânt al Instituției Prefectului Județului Caraș-Severin.

În total au fost verificate opt instalații de transport persoane pe cablu, două tip telescaun și alte șase teleskiuri. La verificare, a fost constatată o stare bună a instalațiilor ce sunt în termen cu autorizația de funcționare și nu au prezentat abateri legale în ceea ce privește funcționarea, exploatarea și mentenanța lor.

banner 1000 x 100 hd

Comments

  1. daniels says:

    propun sa nu se mai efectueze controale ca si asa mortul e de vina.sa se dea amenzi usturatoare celor care indraznesc sa se accidenteze la instalatiile pe cablu de pe partii.