Studenții UEM au rămas fără cantină

Din cauza unor defecțiuni la instalația de gaze, administrația Universității „Eftimie Murgu” din Reșița a fost nevoită să închidă pentru renovare și ultima cantină funcțională. Chiar și așa, studenții nu se plâng că nu au unde mânca, din contră, s-au arătat foarte înțelegători.

Cantina din incinta Universității „Eftimie Murgu” va fi funcțională din luna martie a acestui an. Până când proiectul complexului studențesc modern va fi finalizat, studenții vor putea servi masa la această cantină, aflată și ea în renovare și modernizare.

Chiar dacă timp de un semestru studenții nu au mai avut unde servi masa, aceștia au fost de acord cu închiderea cantinei pentru câteva luni și modernizarea ei. „La începutul anului am purtat discuții cu studenții și am căzut de comun acord că un semestru nu vor avea cantină tocmai pentru ca aceasta să poată fi renovată. În luna martie se termină cu reabilitarea și cu partea de instalație și cantina va fi funcțională”, declară prof. univ. Gheorghe Popovici, prorectorul universității pentru relaţia cu studenţii şi parteneriate.

cantina uem renovare

Studenții dădeau cantina pe fast food

Foarte puțini studenți din cei cazați la cămine își cumpărau un abonament la cantină. Majoritatea prefera să își cumpere mâncare din oraș. „Din cauză că doar 40 de studenți aveau abonament la cantină și pentru că majoritatea lua masa în oraș, ne-am gândit că putem să închidem cantina pentru modernizare”, mai adaugă profesorul universitar Gheorghe Popovici.

Cei care au avut cel mai mult de suferit din cauza situației au fost studenții basarabeni care au susținut că nu vor avea suficienți bani pentru a-și cumpăra mâncare din oraș, dar chiar și așa au acceptat perioada în care cantina este închisă. „ Am avut discuții doar cu studenții din Republica Moldova care au spus că nu pot să mănânce în oraș. Oricum, la bursă și-au luat și banii pentru mâncare și s-au descurcat cum au putut. Până la urmă au fost și ei de acord cu modernizarea”, explică Gheorghe Popovici.

Cu toții se bucură de noua cantină

În mare, studenții nu au obiectat în privința renovării cantinei, mai ales că aceasta necesita anumite ajustări ca să poată fi funcțională. „Cantina a început să se renoveze din luna decembrie și e vorba doar de trei luni în care studenții sunt nevoiți să ia masa în oraș. Fiind vacanța și acum sesiunea nu ne-au deranjat că nu am avut cantina funcțională, din contră, ne bucurăm că va fi renovată iar în martie vom avea o nouă cantină”, declară președintele Ligii Studenților din cadrul Universității „Eftimie Murgu”, Alina Bosânceanu.