FOTO: Praful ,,ucigaş” din Clisură s-a dezlănţuit din nou!

casinoherculane by sungarden alv bannerexpressbanat resita 1000x100px ian24

Rafalele de vânt din ultimele zile au afectat locuitorii de pe malul fluviului, poluarea de la iazul de decantare Tăuşani-Boşneag devenind un coşmar pentru aceştia. Atât voluntarii români, cât şi cei de peste Dunăre au trimis notificări către GEC Nera.

Deşi au fost înaintate o serie de reclamaţii de la vecinii sârbi şi nenumărate promisiuni din partea autorităţilor privind soluţionarea problemelor legate de poluarea de la Moldova Nouă, se pare că lucrurile bat pasul în loc. Vântul puternic de zilele trecute a întărâtat praful ,,ucigaş” să se dezlănţuie din nou în zonă, ceea ce creează mari probleme atât pe malul stâng al Dunării, cât și peste granițele țării. Localnicii din zonă se luptă des cu această poluare care ajunge de fiecare dată în casele lor, cei mai revoltaţi fiind cetăţenii care locuiesc în sălaşele din apropierea iazului de decantare. Din această cauză, Grupul Ecologic de Colaborare Nera din Caraş-Severin a realizat o altă monitorizare în zona iazului Tăuşani-Boşneag.

praf1      praf2

Deşi vântul a fost destul de puternic zilele trecute, oprindu-se circulaţia navelor pe Dunăre, între Moldova Nouă şi Coronini, poluarea s-a limitat exclusiv în zona iazului Tăuşani. Asta, pentru că a şi plouat, iar ploaia nu a reuşit să transporte această pulbere pe distanţe mai mari. Aşadar, dacă nu ploua, cu siguranţă era prăpăd peste Moldova Veche, mai ales. Voluntarii sârbi au observat poluarea şi ne-au trimis notificări, dar ce să facem… Putem spune că de data asta a fost o conjuctură favorabilă”, a declarat Sturza Popovici, preşedintele GEC Nera, pentru Express de Banat.

praf3  3

GEC Nera solicită pentru a mia oară autorităţilor să intervină în vederea stopării fenomenului major din Clisură.

promovare banner maxagro Muzeul TM

,,Insist ca Guvernul să acorde nişte bani cu o perspectivă de patru, cinci ani pentru înierbarea iazului Tăuşani-Boşneag, consolidarea lui cu amestecuri de plante. Aceasta ar fi prima măsură pe termen lung, pentru că ploaia nu ştii când te surprinde. Poveştile cu privatizarea sunt doar poveşti, trebuie luate măsuri de ecologizare. Nu ducem lipsă de soluţii tehnice. Pentru a scăpa de poluare, Guvernul trebuie să ajute, altfel vom discuta despre acest lucru şi peste 10, 15 ani”, a adăugat liderul grupului ecologic.

Poluare vazuta din Serbia - localitatea Vinci

                                                               Imagine văzută din localitatea Vinci, Serbia 

Poluare in curtile salaselor din apropiere 5   Poluare in salaselor din apropierel3

1000x100 (2) STPT job 1000x200

Comments

  1. ALEXANDRU NEMOIANU says:

    Ma intreb ce face in aceasta situatie ilustrul Fruzaverde?

  2. Rokko Crnooko says:

    Bai Lupule , mai lasa frectia piciorului de lemn si luativa ca primaria orasului MOLDOVA-NOUA , o firma buna de avocatura si dati-i in judecata in tara , ori la CEDO , Statul Roman pentru vreo 500,000,000,000.00 de MILIARDE de EURO pentru toata poluarea produsa in zona de mizeria aia de mina si iazurile de decantare . Asta ar trebuii sa-ti fie prioritatea ta fata de alegatorii , pe care ii reprezinti si pentru inbunatatirea zonei . Nu ca TZGANIMEA Bucuresteana sa primeasca ciolanu, iar zonei noastre sa ne arunce frimiturile ce leor ramas pe masa . Destul timp acesti fucking tzgani borati , si-au batut joc de zona si de poporul din zona .

  3. ...un anume says:

    E adevarat ca se imtampla asa. Cat despre angajatii care sunt in acest moment la SC Moldomin sunt doar o mana de oameni care asigura paza si nu numai. Ce lucrari de ecologizare sa faca si ei cand nu au fost platiti din luna martie inclusiv de catre d-l lichidator. Sunt 8 luni de zile. Nimanui nu ii pasa de ei si nici de poluarea facuta in zona, va spun cu siguranta.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/