Ce face Romeo Dunca este conflict de interese şi corupţie în toată regula!

hurduzeu silviu (2)
untitled design set 970x90 px

Noaptea minţii – patru poveşti horror cu un om care a deraiat de pe şine şi care simte că se apropie funia de parul politic

Orice om de bună credinţă şi orice observator cât de cât neutru pot constata foarte uşor că, pe parcursul acestei campanii electorale, nu am lansat atacuri la adresa lui Romeo Dunca. Pe de o parte, am încercat să merg în toate localităţile din judeţul nostru pentru a le arăta oamenilor ce înseamnă un posibil preşedinte de Consiliu Judeţean care să fie alături de ei. Pe de altă parte, eu chiar îmi doresc ca oamenii să voteze cu speranţă strategia de dezvoltare judeţeană pe care le-am propus-o.

Chiar aşa stând lucrurile, observ că scandalagiul Romeo Dunca tot aruncă lături în ventilator. Din respect pentru cărăşeni şi pentru opinia publică, vreau să clarific câteva poveşti horror spuse de „întâiul disperat al judeţului” zilele acestea.

  1. S-a supărat că PSD a emis un comunicat de presă privind blocarea conturilor Consiliului Judeţean după eliminarea fostului director al Muzeului Banatului Montan. Realitatea este că acel om a câştigat de două ori în instanţă împotriva lui Romeo Dunca – probabil că, în viziunea lui, Justiţia e coruptă când nu-i dă dreptate şi bună doar când „pică” vreuna adversar politic. Aşa s-a întâmplat şi la Turnu Ruieni, unde un primar PNL i-a ţinut piept lui Romeo Dunca, obţinând o victorie în instanţă împotriva preşedintelui de CJ. Cât priveşte elucubraţiile că ANAF a blocat degeaba conturile Consiliului Judeţean, la comanda PSD, atât spun: ministrul Finanţelor este Marcel Boloş (PNL), iar preşedinta ANAF este şi ea susţinută pe algoritm tot de liberali.

Ca fapt divers, cei 50.000 de lei care sunt plătiţi fostului director de la Muzeul Banatului Montan vin tot din taxele cărăşenilor, nu din buzunarul lui Dunca, deşi decizia a fost luată unilateral de cel din urmă.

  1. Romeo Dunca anunţă, cu 14 zile înainte de alegeri, că va asfalta un drum în următoarele 60 de zile în baza unei hotărâri de Consiliu Judeţean care datează de doi ani. N-a avut timp până acum. Las la o parte cât de legal este să te duci să te urci pe utilaje cu însemne electorale, dar nu pot să nu constat că l-a apucat hărnicia NU pentru a da în folosinţă un drum înainte de alegeri (ca să mai smulgă nişte voturi), ci ca o anumită firmă să mai facă nişte bănuţi.
  2. După ce l-a pupat de l-a albit pe Costel Ursu de la Oraviţa, Romeo Dunca a început să şantajeze într-un mod grotesc administraţia locală de acolo că el renunţă la parteneriatul pentru demolarea sanatoriului Marila şi că nu mai vrea să facă proiectul pentru că Ursu (primar ales pe listele PSD în 2020) a decis că vrea să facă parte din echipa mea. Evident că nu mai are legitimitate pentru o astfel de decizie şi că ea ar trebui luată după alegeri, dar tot nu înţeleg de unde disperarea de a demola sanatoriul acum. Ca să fiu sincer, nu cred că îşi imaginează că obţine voturi astfel, ci doar că mai atribuie un contract.
  3. Romeo Dunca tot dă vina pe mine că proiectul Nedeia nu a fost transpus în realitate. Explic cu liniuţă de la capăt că poate înţelege:

– a avut toate pârghiile de Putere în perioada 2020 – 2023 (majoritate în CJ şi guverne conduse de liberali – Orban, Cîţu, Ciucă). Asta este valabil pentru toate proiectele pe care nu le-a realizat şi dă măsura penibilului victimizării de acum.

– ce vrea să facă el este conflict de interese şi corupţie în toată regula: vrea să folosească banii CJ pentru a-şi promova interesele economice proprii. Apropo, nici până acum nu s-a pus în executare decizia judecătoarească privind demolarea cabanei ilegale construite de Dunca în vârful muntelui Ţarcu.

– eu nu sunt de acord cu privatizarea unui munte. Ştiu că aşa a văzut Dunca la colegul lui liberal Vlad Oprea de la Sinaia, dar eu sunt de părere că proiectele de dezvoltare a turismului trebuie să ajute judeţul, nu să-i bage bani în buzunar unui om care are impresia că întreg Consiliul Judeţean trebuie să fie o jucărie.

– Romeo Dunca minte când spune că a predat proiectul tehnic Nedeia către Consiliul Judeţean, pentru că asta ar fi însemnat plata unor taxe la bugetul de stat, lucru pe care evident că n-a vrut să-l facă.

Promit că, de-aici înainte, voi încerca să nu mai fac referire la acest personaj şi voi reveni la ideea că o campanie trebuie câştigată convingând oamenii că eşti bun. Am fost însă nevoit să aduc aceste clarificări văzând cât de tare se agită liberalii să construiască o realitate paralelă.

silviu h

(PE)

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/