Investiții majore în modernizarea rețelelor de apă și canalizare din Timișoara

Sistem canalizare din Timisoara

Primăria Timișoara informează că au loc o serie de investiții majore în modernizarea rețelelor de alimentare cu apă și canalizare, în cadrul unui proiect finanțat cu bani europeni.

Potrivit Primăriei Timișoara, în cadrul unui proiect finanțat cu bani europeni, prin Programul Operațional Infrastructură Mare, se lucrează la reţeaua de alimentare cu apă şi de canalizare, pe aproximativ 40 de străzi. De asemenea, pe alte 40 de străzi au fost deja finalizate lucrările la rețelele de apă și de canalizare.

Lucrările de modernizare a sistemelor de apă și de canalizare sunt necesare pentru a rezolva pe termen lung probleme ce apar frecvent în ultima perioadă, din cauza sistemelor subdimensionate și a vechimii conductelor. Știu că lucrările de pe două artere importante din oraș, Torontalului și Aradului, intens circulate, cauzează neplăceri din cauza restricțiilor de circulație, dar aceste investiții, care se vor finaliza în toamnă, vor aduce îmbunătățiri semnificative pentru timișoreni și pentru mediu”, a afirmat primarul Dominic Fritz.

Pe Calea Torontalului se lucrează la reabilitarea rețelelor de apă, pe tronsonul cuprins între strada Grigore Alexandrescu și Bulevardul Cetății, pe o lungime de peste trei kilometri. Amplasamentul a fost predat firmei constructoare la începutul anului 2022, iar data finalizării, din graficul de lucrări, este luna septembrie 2023, progresul fizic al lucrărilor fiind în prezent de peste 70%.

De asemenea, pe Calea Aradului se lucrează tot la reabilitarea rețelelor de apă, pe segmentul cuprins între strada Miresei și Centrul Bancar, pe o lungime de 0,6 kilometri. Amplasamentul a fost predat firmei constructoare la începutul acestui an, iar finalizarea lucrării este prevăzută pentru luna noiembrie. Progresul fizic în acest moment este de aproximativ 60%.

gif card de energie dacus 1000x100 Brantner 1000x100px

Dacă extinderea sau introducerea rețelelor pe străzi unde acestea nu există este relativ bine văzută de cetățeni, șantierele pentru reabilitări în general «deranjează» prin restricțiile apărute și prin zgomotul utilajelor. Rugăm cetățenii să înțeleagă că reabilitările pe care noi le-am introdus în acest proiect european sunt benefice în final pentru cetățeni”, a explicat Ilie Vlaicu, director general Aquatim SA.

Conform Primăriei Timișoara, Aquatim este una dintre societățile de utilitate publică aflată în creștere în ceea ce privește indicatorii financiari. Societatea a înregistrat, în 2022, o creștere cu peste 22% a cifrei de afaceri, respectiv cu aproximativ 30% a profitului brut, față de anul 2021.

Lucrările de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din Timișoara se derulează în cadrul unui proiect european implementat de Aquatim în județul Timiș. Valoarea totală a proiectului este de 239,5 milioane de euro, din care 180,4 milioane de euro fonduri nerambursabile de la Uniunea Europeană, 40,4 milioane euro de la bugetul de stat, 4,3 milioane de la bugetul local și 14,4 milioane euro cofinanțare Aquatim. Obiectivul este dezvoltarea unor sisteme durabile de alimentare cu apă și apă uzată în Timișoara și în 81 localități din județ”, a detaliat instituția.

1000x100 (4) publicitate si promovare online banner maxagro STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/