Ora de autoîngrijire, proiect unic, dezvoltat în Timișoara

ora autoingrijire oncohepl timisoara
untitled design set 970x90 px

Proiectul unic în România al Asociației OncoHelp Timișoara ajunge la ediția a III-a. Reîncepe „Ora de autoîngrijire”!

Autoîngrijirea poate fi definită drept capacitatea pacienților oncologici de a-și gestiona propria sănătate și bunăstare în timpul tratamentului și recuperării, luând decizii informate și având un rol activ în procesul de îngrijire medicală.

Mai mult decât simpla administrare a tratamentelor prescrise, autoîngrijirea înseamnă conștientizarea propriilor nevoi, îndeplinirea acestora în mod responsabil și luarea măsurilor necesare pentru a menține sau îmbunătăți calitatea vieții.

Autoîngrijirea mai înseamnă și colaborarea strânsă cu echipa medicală, comunicarea deschisă a preocupărilor și întrebărilor și participarea activă la procesul de luare a deciziilor în ceea ce privește tratamentul și îngrijirea medicală.

Toate acestea sunt parte componentă a programului început în urmă cu 2 ani, în cadrul Asociației OncoHelp – Centrul de Oncologie OncoHelp Timișoara.

publicitate ziar expresb 1000x100

„Autoîngrijirea înseamnă că cea mai bună relație pe care trebuie să o ai este cea cu tine însuți sau însăți. Prin aceste întâlniri săptămânale vă invităm să vă redescoperiți, să învățăm despre sănătate, curaj, autodeterminare, să înțelegeți transformările aduse de boala oncologica și cum să le gestionați”, spune dr. Dana Nagy, șeful Compartimentului Îngrijiri Paliative Asociația OncoHelp – Centrul de Oncologie OncoHelp Timișoara.

„Ora de autoîngrijire reprezintă un timp în care pacienții pot învăța cum să își gestioneze boala, atât fizic, cât și psihologic, și cum să simtă că au un control mai mare asupra unui moment foarte greu din viața lor”, spune Alexandra Rebeca Mihoc, psiholog Asociația OncoHelp – Centrul de Oncologie OncoHelp Timișoara.

Timp de 8 săptămâni, 13 specialiști din cadrul Asociației OncoHelp vor aborda teme ce țin de gestionarea simptomelor și efectelor secundare ale tratamentelor, adoptarea unui stil de viață sănătos, precum și implicarea în activități care să ofere suport emoțional și social.

 

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/