Instanța a decis: doi angajați ai Primăriei Caransebeș, acuzați pe nedrept de ilegalități în contractele APIA

După aproape doi ani, Judecătoria Caransebeș le dă câștig de cauză lui Daniel Ștefănuți și Petru Daniel Turnea, angajați ai Primăriei Caransebeș la Compartimentul de Cadastru, în dosarul penal în care chiar șeful lor, primarul Felix Borcean, i-a acuzat de ilegalități în contractele cu APIA și crescătorii de animale.

Menționăm că după mai multe sesizări în ședințele de Consiliu Local din partea mai multor crescători de ovine precum că au rămas fără pășunea promisă prin contract de municipalitate, edilul Caransebeșului a dorit începerea unei anchete interne pentru a găsi vinovații. În urma acelei anchete, juriștii Primăriei au făcut plângere penală împotriva celor doi angajați de la Cadastru, însă procurorul de caz  a dat soluția neînceperii urmăririi penale, astfel că Primăria Caransebeș a contestat în instanță, la începutul acestui an, acea decizie. În urmă cu câteva zile, Judecătoria Caransebeș respinge plângerea petentului Municipiul Caransebeş prin Primar împotriva ordonanţei procurorului din 13.11.2019 emisă în dosarul nr. 1541/P/2018 al Parchetului de pe lângă Judecătoria Caransebeş şi a ordonanţei prim-procurorului Parchetului de pe lângă Judecătoria Caransebeş din 08.01.2020 emisă în dosar nr. 82/II/2/2019 și menţine ordonanţele atacate. În baza art. 275 alin. 2 Cod procedură penală, obligă petentul Primăria Caransebeș la plata sumei de 100 lei cheltuieli judiciare către stat. Decizia este definitivă.

Prin acestă decizie consider că s-a făcut dreptate, după ce în ultimii ani am fost acuzat pe nedrept și a trebuit să vin zi de zi la lucru în fața îndoielii colegilor și a primarului”, ne-a declarat Daniel Ștefănuți, angajat la Compartimentul Cadastru din Primăria Caransebeș.

CITEȘTE ȘI:

Contracte condiţionate de şpagă la Caransebeş? Doi fermieri îl acuză pe viceprimarul Marius Isac! „Ni s-a cerut dreptul de 5000 de euro!“

Afaceri ilegale cu pășuni, la Caransebeș? Fermieri revoltaţi, primarul şi vicele promit anchete!