Spitalul din Caransebeș va fi dotat cu aparatul RT PCR de testare SARS CoV 2 pentru coronavirus

Rata de vindecare în spitalul Suport COVID – 19 este mai mare de jumătate din totalul pacienților internați. Pe lângă eforturile conjugate ale conducerii spitalului, ale municipalității din Caransebeș și comunităților din zonele arondate de a realiza un circuit foarte bun în spital și de a dota unitatea cu cele necesare vestea bună este că mâine, 28 aprilie la unitatea medicală va sosi aparatul de testare pentru coronavirus.

În câteva zile 4 tuneluri dezinfectate au sosit la Spital cu ajutorul Sindicatului Sanitas (două), Sindicatului CFR și al comunității din Turnu Ruieni, pentru care managerul Adrian Cican mulțumește public:

Astăzi, 27.04.2020, am primit un alt tunel de dezinfecție, în total 4 tuneluri, care au fost montate la Secția de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie, CPU, ATI și la intrarea pentru TESA. Mulțumesc din suflet. Astăzi în Spitalul Municipal de Urgență Caransebeș mai avem un număr de 19 pacienți confirmați din cei 44 care au fost în total și avem un număr de 25 pacienți externați vindecați, 57% este rată de vindecare și nici un deces. Mai avem 5 pacienți suspecți din cei 35 de suspecți în total, care au fost internați în spital”, menționează managerul Adrian Cican.

Până astăzi s-au efectuat 390 de teste rapide pentru angajații spitalului, din care 30 de teste au fost repetate și a fost un singur caz până acum de test IgM +, adică la testul rapid a ieșit pozitiv iar rezultatul RT PCR a fost negativ și 16 angajați care au trecut prin boală, având anticorpi IgG de coronavirus.

Așa cum am promis mâine sosește aparatul RT PCR de testare SARS CoV 2, noul coronavirus. Rețeaua de oxigen medical va fi gata în proporție de 99 % și tot aproape 100% va fi gata și extinderea secției ATI cu încă 25 de paturi Investițiile au fost finanțare de Consiliul Județean și Primăria Caransebeș” a mai menționat managerul Spitalului Municipal de Urgență.