Coca-Cola donează Spitalului Municipal din Timișoara un aparat prin care se reduce timpul testării pentru COVID-19

Marile companii vin în sprijinul unităţilor spitaliceşti în perioada de pandemie. Este și cazul companiei Coca-Cola, care a donat Spitalului Clinic Municipal de Urgenţă Timişoara un aparat cu ajutorul căruia se reduce timpul necesar testării pentru infecţia cu coronavirus.

Aparatul Real Time PCR este unul utilizat în biologia moleculară pentru izolarea şi purificarea acizilor nucleici. Cu ajutorul lui se obţine mai uşor rezultatul final al testelor. Este o metodă rapidă de identificare a probelor pozitive sau negative.

„Spitalul Clinic Municipal de Urgenţă Timişoara a primit ca donaţie din partea companiei Coca-Cola un sistem automat de extracţie ADN. Acest sistem permite realizarea unui proces complet automatizat pentru a efectua extracţia probelor şi prelucrarea acestora cu Aparatul Real Time PCR, reducând timpul necesar pentru eliberarea rezultatelor testării pentru infecţia COVID-19”, a declarat Olimpia Oprea, managerul Spitalului Municipal.

Utilitatea lui este una importantă, conform spuselor managerului, mai ales în această perioadă. „Pentru noi este important faptul că putem lucra mai multe probe şi putem elibera rezultatul într-un timp mai scurt”, a mai afirmat Olimpia Oprea.