Locuitorii cartierului Blașcovici din Timișoara cer relocarea Spitalului COVID-19, ridicat de MApN!

1000x100 Cuib de vise 1000x100

Locuitorii din cartierul timișorean Blașcovici sunt nemulțumiți că MApN ridică un spital de campanie în apropierea caselor lor. Oamenii și-au exprimat punctul de vedere public, printr-o scrisoare deschisă.

Cetățenii din cartierul Blașcovici, zonă în care se ridică Spitalul COVID-19 al Ministerului Apărării Naționale, spun că amplasarea unității sanitare nu ar trebui să se facă într-o zonă în care locuiesc multe persoane în vârstă.

„Dorim să ne exprimăm nemulţumirea faţă de decizia de amplasare a unui spital mobil destinat persoanelor infectate cu noul coronavirus pe terenul Stadionului CFR, aflat la câteva minute de mers pe jos de Piaţa Victoriei din Timişoara. Menționăm că un astfel de spital este binevenit în situaţia crizei sanitare actuale, însă amplasarea lui nu este oportună în vecinătatea unui cartier de locatari cu preponderență vârstnici, aflați la vârsta critică de infectare și la mai puțin de un kilometru distanță de centrul municipiului Timișoara.”, se arată în scrisoare.

Oamenii mai spun că, în alte orașe ale lumii, aceste spitale se construiesc la periferie și că decizia luată de autoritățile din România va crește riscul de îmbolnăvire a timișorenilor.

STPT job 1000x200

„Considerăm că amplasarea pe Stadionul CFR a unui spital de campanie, destinat tratării pacienților cu COVID-19, este periculoasă pentru cetăţeni, riscând să devină un focar de infecție pentru întreg orașul și totodată o practică extrem de neobişnuită. În toate orașele mari ale lumii astfel de spitale cu specific de boli infecţioase se construiesc la periferia acestora, evitând astfel riscul de contagiune al cetățenilor acelui oraș și nicidecum în centrul orașelor sau la mai puțin de un kilometru distanță față de centrul acestora. (…) Considerăm că acest spital de campanie ar putea fi amplasat lângă unitatea de Boli Infecțioase «Victor Babeş» sau în vecinătatea acestuia, lângă amplasamentul Stației de Meteorologie, unde spațiul curții este generos.”, au mai transmis oamenii.

Cetățenii le cer autorităților să analizeze problema și să mute spitalul într-un spaţiu aflat departe de zonele locuite. Spitalul COVID-19 va avea o capacitate de 56 de locuri, dintre care patru destinate cazurilor care trebuie tratate în secții de Anestezie și Terapie Intensivă. Va cuprinde și unități de triaj, radiologie, sterilizare, laborator și o zonă de decontaminare. În locație va fi ridicată și o tabără de carantinare cu o capacitate de 120 de locuri.

Muzeul TM
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/