Dintre cele 7 fluxuri noi de imunizare împotriva Covid-19 care ar urma să se deschidă în Timiș, trei vor fi dedicate exclusiv dascălilor, iar la restul va avea acces întreaga populație.
Astfel, patru fluxuri vor fi deschise în Timișoara (două pentru profesori), două la Lugoj (unul pentru profesori) și încă unul la Jimbolia.
„Ca măsură de prevenție împotriva răspândirii virusului SARS-COV-2 în rândul cadrelor didactice și al elevilor, au fost alocate județului Timiș 3 fluxuri noi de vaccinare exclusivă a personalului din acest domeniu, care vor fi operaționale începând cu prima decadă a lunii februarie.”, au transmis reprezentanții DSP Timiș.
În Timișoara, în etapa a doua de vaccinare împotriva noului virus au fost deschise două centre de imunizare: unul la Spitalul CFR și al doilea la Iulius Town. Cel de la mall are două fluxuri de vaccinare. Primăria Timișoara a anunțat încă din 20 ianuarie că are pregătit spre deschidere încă un centru – de la ISHO – unde ar putea fi operaționalizate 7 fluxuri de vaccinare.
„Sunt în continuare puține fluxuri alocate pentru Timiș și Timișoara, iar numărul de doze distribuit către noi rămâne mic, în raport cu cererea locală. Îi mulțumesc colonelului Valeriu Gheorghiță, coordonatorul național al campaniei de vaccinare, pentru răspunsul public. Sunt de acord cu el că județele cu un număr mai mare de persoane peste 65 de ani trebuie să primească mai multe doze. Dar susțin, în continuare, că este nevoie de un algoritm transparent de distribuție, care să includă și cele două criterii propuse de mine: rata de infectare și numărul de programări. Solicit în continuare o proiecție privind numărul de doze de vaccin ce vor fi distribuite lunar în Timiș și Timișoara, la fel, o proiecție lunară pentru numărul de fluxuri și date privind dozele distribuite și administrate pentru fiecare centru de vaccinare din oraș și din județ.”, a transmis primarul Dominic Fritz.
Alte patru centre, anunță Fritz, sunt aproape gata să fie operaționale în Timișoara: în clădirea STPT din Intrarea Doinei, Muzeul Tramvaielor, Incuboxx și FITT.
„În unele mai este nevoie doar de signalistică, în altele de imprimante sau de câte o chiuvetă, dar acestea se pot rezolva într-o zi. În prezent avem două centre în funcțiune, alte două care sunt gata să fie date în folosință și încă 4 care pot fi pregătite mâine. Le punem pe toate la dispoziția Direcției de Sănătate Publică. Doar așteptăm să ni se aloce fluxuri și doze de vaccin.”, a mai explicat Fritz.