Al treilea centru de vaccinare din Timișoara, pregătit pentru deschidere. Lațcău: „Nu centrele sunt problema, ci numărul de vaccinuri”

untitled design set 970x90 px

Un nou centru de vaccinare este pregătit să se deschidă de miercuri, la Timișoara. Acesta se află în incinta complexului imobiliar Isho și are 8 fluxuri. Decizia cu privire la operaționalizarea lui va fi luată de Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției Timiș, în funcție de numărul de doze de vaccin disponibile pentru Timișoara. Aici se estimează că se vor putea face până la 500 de vaccinuri într-o zi. 

Autoritățile locale susțin că deși au pregătite centre pentru vaccinare care să fie deschise, numărul dozelor cu vaccin care ajung în județ este foarte mic.

„Problema centrelor de vaccinare este numărul de vaccinuri disponibile, numărul fiind dat de către minister și de către DSP. (…) Numărul de doze și planul de vaccinare ține de DSP. Din păcate, administrația locală nu are nicio pârghie directă decât prin DSP și prin prefectură ca să ajungă la guvern și să poată să influențeze. Am văzut și noi numărul de vaccinuri care a fost alocat Timișului și îmi pare rău că au fost mai puține vaccinuri decât cele care au fost alocate Clujului. Cred că mai există loc de îmbunătățiri. Tot ce facem noi ca administrație este să punem la dispoziție centrele de vaccinare. Avem unul care este funcțional astăzi, avem încă două care pot fi funcționale de mâine și până la sfârșitul săptămânii acesteia mai putem să punem încă două centre la dispoziție. Nu centrele de vaccinare sunt problema, ci numărul de vaccinuri. Mi-aș dori și eu să văd exact algoritmul prin care s-au luat aceste decizii, dar din păcate nu îl știu în acest moment și acest lucru aștept să îl primesc de la DSP.”, a declarat viceprimarul Ruben Lațcău.

În Timișoara sunt deschise de luni, în etapa a doua a vaccinării împotriva Covid-19, două centre de imunizare: la Spitalul CFR și la Iulius Town. Din prima zi de vaccinare din etapa a doua a procesului, prefectul de Timiș anunța că toate locurile disponibile spre programare pe platforma online pusă la dispoziție de autorități, la nivel național, sunt ocupate în Timiș până în 28 ianuarie.

CITEȘTE ȘI: Prima zi de vaccinare din etapa a doua a campaniei de imunizare împotriva Covid-19. Prefectul de Timiș spune că până la finalul lunii sunt ocupate toate locurile

publicitate ziar expresb 1000x100

În total, în Timișoara erau programate să fie deschide 11 centre, însă autoritățile au anunțat că le vor deschide etapizat. În județ sunt deschise cente la Deta, Făget, Sânnicolau Mare, Lugoj, Dumbrăviţa şi Ghiroda.

În ultimele 24 de ore, în Timiș s-au administrat în cadrul etapei a II-a de vaccinare împotriva Covid-19, potrivit DSP, 1.120 de vaccinuri.

Foto: Facebook/Isho