Prima zi de vaccinare din etapa a doua a campaniei de imunizare împotriva Covid-19. Prefectul de Timiș spune că până la finalul lunii sunt ocupate toate locurile

Sute de timișeni s-au vaccinat în prima zi de debut a etapei a doua din campania de imunizare împotriva coronavirusului. În județul Timiș sunt operaționale 8 centre, dintre care două în Timișoara. Autoritățile spun că de vineri până luni aproape 7.000 de persoane s-au înscris pe platformă pentru a fi vaccinate. 

Cele două centre funcționale în Timișoara (din totalul de 11) sunt la Spitalul CFR și la Iulius Town (două fluxuri). Medicii de la CFR spun că pot vaccina aproximativ 180 de persoane/zi. Programul de imunizare este de luni până duminică între orele 8-21.

În prima zi de vaccinare din etapa a doua a campaniei de imunizare s-a prezentat la centrul de la Spitalul CFR și prefectul de Timiș, Liliana Oneț. „Am respectat toate circuitele, am completat formularul, m-am prezentat în sala de vaccinare. Nu simți aproape nimic. După, m-am dus în sala unde se așteaptă eventualele reacții adverse.”, a spus prefectul după ce s-a vaccinat.

Potrivit Lilianei Oneț, deja pe platformă s-au făcut înscrieri astfel încât toate locurile sunt ocupate. Programările sunt făcute în funcție de estimarea cu privire la numărul de doze repartizat în județ.

„La nivelul județului Timiș avem 9 fluxuri de vaccinare pentru faza a doua. Dozele de vaccin sunt cele repartizate de la București pentru fiecare regiune în parte, noi ca autorități publice locale nu prea putem să facem mare lucru decât să asigurăm suficiente spații și fluxuri de vaccinare pentru a vaccina populația, în funcție de dozele de vaccin care vor fi repartizate de la nivel național. Până în data de 28 ianuarie sunt blocate absolut toate locurile care au fost puse la dispoziție în funcție de dozele de vaccin. Înscrierile se pot face în continuare.”, a declarat Oneț.

De luni, în județul Timiș sunt operaționale centrele de vaccinare din Deta, Făget, Lugoj, Sânnicolau Mare, Dumbrăvița și Ghiroda.

În perioada următoare, autoritățile vor suplimenta numărul centrelor de vaccinare cu încă 9, cu prioritate în Timișoara și localitățile periurbane. Momentan, nu se știe nici de când, nici unde vor fi operaționale noile fluxuri.