Încă 11 persoane de la Penitenciarul Timișoara, depistate cu SARS-CoV-2. Aproape 100 de deținuți au fost testați

Focarul de coronavirus de la Penitenciarul din Timișoara s-a extins. Alți 10 deținuți, dar și un polițist au fost depistați pozitiv.

Primele nouă cazuri au fost raportate în urmă cu două zile, iar apoi au fost prelevate probe de la 95 de persoane private de liberate, dar și de la opt polițiști de penitenciare. Procesul a avut loc concomitent cu ancheta epidemiologică, desfășurată de Direcția de Sănătate Publică Timiș. Testele nu includ numărul de contacți, ci au fost făcute preventiv.

„Având în vedere că rezultatele inițiale au relevat alte 10 cazuri pozitive în rândul deținuților testați, s-a dispus transferarea a nouă dintre aceștia la Penitenciarul-Spital București-Jilava. Tratamentul celui de-al 10-lea este asigurat de Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie <<Dr.Victor Babeș Timișoara>>, decizia fiind determinată de riscurile asociate vârstei”, transmit reprezentanții Administrației Naționale a Penitenciarelor.

leader board 728 x 90 px

CITEȘTE ȘI: Nouă deținuți de la Penitenciarul Timișoara au coronavirus

Cei 10 deținuți se aflau cazați în aceeași cameră. În ceea ce privește rezultatele testelor, efectuate în rândul polițiștilor, unul dintre ele este pozitiv.

„Ca măsură preventivă, s-a dispus testarea întregului efectiv de deținuți și a tuturor cadrelor unității. Sursa de infectare rămâne, pentru moment, incertă, ancheta epidemiologică nefiind finalizată. Nicio altă persoană custodiată de Penitenciarul Timișoara nu manifestă simptome specifice COVID-19, monitorizarea medicală a întregului efectiv fiind intensificată. Starea de spirit în rândul deținuților este optimă, iar măsurile de informare și consiliere asigură un climat favorabil efortului instituțional”, au mai transmis reprezentanții ANP.

Administrația Națională a Penitenciarelor a dispus reintroducerea unor măsuri cu caracter preventiv. Unitățile subordonate sunt dotate cu materiale sanitare de protecție, dezinfectante și există și o metodologie de intervenție, adaptată la evoluția epidemiologică pe plan local și național.

Alte nouă focare active sunt monitorizate de DSP Timiș.

CITEȘTE ȘI: Universitatea de Vest din Timișoara, pe lista focarelor de COVID-19. Peste 50 de noi cazuri, depistate în Timiș