Nouă deținuți de la Penitenciarul Timișoara au coronavirus

Nouă persoane de la Penitenciarul Timișoara au fost depistate pozitiv în urma unor testări pentru SARS-CoV-2. Deținuții se aflau cazați în aceeași cameră și nu au simptome.

Este cel mai recent focar de COVID-19, raportat de Direcția de Sănătate Publică Timiș. Cei nouă deținuți nu au desfășurat activități împreună cu alte persoane, transmit autoritățile.

„Conform metodologiei interne, aceștia au fost transferați la Penitenciarul-Spital București-Jilava, în vederea aplicării conduitei terapeutice optime. Menționăm că niciun alt deținut din Penitenciarul Timișoara nu manifestă simptomatologie specifică COVID-19, întregul efectiv fiind supus trierii epidemiologice și, în continuare, monitorizării medicale. De asemenea, starea de spirit la nivelul populației carcerale este una optimă. Administrația locului de deținere a informat Direcția de Sănătate Publică Timiș și a implementat măsurile de intervenție stabilite la nivel de sistem (dezinfectare spații, intensificare triaj epidemiologic cadre și deținuți, intensificare monitorizare medicală deținuți). Sursa de infectare, necunoscută la acest moment, va fi stabilită în urma anchetei epidemiologice, proces aflat în curs de derulare”, transmit reprezentanții ANP.

Pe lista focarelor din Timiș se mai află o firmă din Sânnicolau Mare (77 de cazuri), Centrul de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică din Timișoara (4 cazuri), Spitalul de Copii „Louis Țurcanu” (15 cazuri), o firmă din Ghiroda (6 cazuri), o firmă din Timișoara (34 de cazuri), o firmă de construcții din Lugoj (42 de cazuri), o firmă din Dumbrăvița (21 de cazuri), și un ONG din Timișoara (5 cazuri).

De la ultima raportare, în județul Timiș, au fost identificate peste 100 de persoane infectate.

Sursa foto: banatulazi.ro


tmc 640