Timișul, mai verde! Acțiune de împădurire lângă Românești și pe raza ocoalelor din estul județului

Toamna reprezintă un sezon prielnic pentru lucrările de împădurire, astfel încât în județ sunt programate mai multe acțiuni care să asigure timișenilor un viitor mai verde.

Organizația Non-Guvernamentală Verde de Banat, cu sprijinul Primăriei Tomești, vine în această toamnă cu o propunere de reîmpădurire, dar și ecologizare, a zonei Izvorul Rece, la 3 km de Mănăstirea Românești, în amonte, pe cursul Bega Poieni. 

Acțiunea este prevăzută pentru ultima sâmbătă din această lună, respectiv pe data de 31 octombrie, în intervalul orar 9-19, când urmează să fie plantați pini și molizi, cu ajutorul voluntarilor. Ziua următoare, duminică, 1 noiembrie, ar putea fi rezervată activităților recreative. 

”Duminică ar trebui să se țină concertul în Peștera de la Românești. Nu știm încă dacă va fi posibil acest lucru, dar în funcție de numărul de doritori, avem opțiunea de a petrece seara de sâmbătă, cu foc de tabără, la Cabana Între Ape, iar duminică să mergem în drumeție prin munții Poiana Ruscă, dacă nu se organizează concertul”, transmit organizatorii. 

1000x100 casa brutarului
banner maxagro

Toți cei care doresc să participe la eveniment sunt bineveniți, fiind rugați să își aducă echipament potrivit, care să cuprindă bocanci sau cizme impermeabile, pelerină impermeabilă (ceva ușor, deoarece în caz de ploaie participanții la acțiune se vor retrage în cabană), mănuși de lucru și, bineînțeles, chef de lucru și multă voie bună.

Pentru orice detalii legate de organizare sau transport, voluntarii sunt rugați să apeleze numărul de telefon 0759/034915, persoană de contact Iosif Martinescu, sau să trimită un email la adresa verdedebanat@gmail.com. Pe lângă voluntari și Direcția Silvică Timiș are în derulare mai multe acțiuni de împădurire în acest sezon, pe lângă cele care le desfășoară primăvara. Vor fi efectuate regnerări naturale pe 71 de hectare, aflate în perimetrul ocoalelor silvice Coșava (cel mai mare din județul Timiș), Făget, Ana Lugojana și Timișoara. 

tmc 640