Universitatea de Vest din Timișoara, pe lista focarelor de COVID-19. Peste 50 de noi cazuri, depistate în Timiș

După ce zilele trecute o secretară și două îngrijitoare de la Universitatea de Vest din Timișoara au fost depistate cu coronavirus, reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Timiș transmit că au mai fost confirmate alte două persoane, iar instituția a fost inclusă pe lista focarelor. În județul Timiș, numărul total de cazuri de coronavirus a depășit 5.000.

Este cel mai recent focar de COVID-19 și se află în supravegherea DSP, alături de alte nouă: o firmă din Sânnicolau Mare, unde numărul de cazuri a ajuns la 83, Centrul de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică Timișoara (7 cazuri), Spitalul de Copii „Louis Țurcanu” (15 cazuri), o firmă din Ghiroda (6 cazuri), o firmă din Timișoara (34 de cazuri), o firmă de construcții din Lugoj (42 de cazuri), o unitate economică din Dumbrăvița (21 de cazuri) și un ONG din Timișoara (5 cazuri).

De asemenea, numărul de cazuri a crescut la și Penitenciarul Timișoara. 20 de persoane au fost depistate cu noul virus după ce au fost testate 95 de deținuți și opt polițiști de penitenciare.

De la ultima raportare, în județul Timiș, au fost înregistrate 52 de noi cazuri de coronavirus, iar potrivit autorităților din județ, acestea sunt din: Timișoara – 29, Giroc-1, Dumbrăvița – 6, Pișchia – 4,  Buzias – 3, Moșnița Nouă – 2, Jebel -1, Nițchidorf – 1, Foeni-1, Șandra -1, Sânmihaiu Român – 1, Urseni (Moșnița Nouă) –1 și Izvin (Recaș)-1.

publicitate ziar expresb 1000x100

În cursul zilei de ieri, au fost carantinate 141 de persoane și au intrat în izolare 155. Peste 180 de pacienți sunt internați în spitale, iar 22 se află la ATI. De asemenea, a fost înregistrat și un deces.

Coeficientul de infectare, cumulat la 14 zile și raportat la 1.000 de locuitori este de 1.56, în Timiș, potrivit Grupului de Comunicare Strategică.