Începe bătălia pentru generale. Cine sunt cei din Timiș care vor să ajungă în Parlament?

untitled design set 970x90 px

Formațiunile politice își stabilesc, în această săptămână, competitorii pentru alegerile parlamentare din 6 decembrie. Potrivit calendarului, candidaturile trebuie depuse la Biroul Electoral Județean până în 22 octombrie.

La filiala liberalilor din Timiș au fost deja depuse 24 de candidaturi care urmează să intre în cursa internă pentru care este așteptat un rezultat până joi, 15 octombrie. Ben-Oni Ardelean și Marilen Pirtea vizează un nou mandat în Camera Deputaților, iar senatorul Alina Gorghiu și-a exprimat intenția de a candida pentru încă o legislatură, tot din Timiș.

Ar mai vrea să ajungă pe lista de candidați: Nelu Balaș, Mihai Bojin, Ciprian Bogdan, Lucian Căldăraru, Claudiu Chira, Sorina Ciurlea, Liviu Cocean, Adrian Colhon, Adriana Corbeanu, Florian Creț, Ionuț Gaiță, Toni Grigorie, Samuel Lupulescu, Daniela Mariș, Petru Roman, Dan Sarmeș, Doina Schedan, Cosmin Șandru și Elena Samoilă.

Pe aceeași listă a doritorilor este și ex-președintele PNL Timiș, fostul deputat Ovidiu Drăgănescu, dar și  Sorin Supuran, vicepreședinte PNL Timiș în urmă cu doi ani. Supuran a anunțat public, înainte de locale, că îl va vota pe Dominic Fritz la Primăria Timișoara.

Liberalii din Timiș au în prezent trei deputați – Ben-Oni Ardelean, Marilen Pirtea și Pavel Popescu – și un senator – Alina Gorghiu.

Situația la USR PLUS
Potrivit negocierilor din alianță, USR va da numele primilor doi candidați la Senat și 1 și 3 la Cameră. PLUS va avea locul 2 și 4 la Camera Deputaților, iar la Senat – 3 și 4. USR merge la Camera Deputaților cu Cătălin Drulă (poziția 1) și Nicu Fălcoi (poziția 3), iar la Senat cu Raoul Trifan (poziția 1) și posibil Dan Reșitnec (poziția 2). Pentru Camera Deputaților, PLUS i-a nominalizat pe Daniel Toda (poziția 2) și Kinga Târlea (poziția 4).
USR are în prezent, în Parlament, doi reprezentanți – Cătălin Drulă – la Cameră – și Nicu Fălcoi – la Senat.

PSD are acum 3 deputați aleși în Timiș – Matei Suciu, Bianca Gavriliță și Alfred Simonis – și doi senatori – Dorel Covaci și Eugen Dogariu. Simonis a anunțat deja că dorește să candideze pentru un nou mandat.  Luni după-amiază este termenul până la care se pot înscrie cei care vizează o candidatură, iar lista celor care vor fi lansați în cursa electorală va fi anunțată joi, 15 octombrie.

Surpriza din partidul lui Traian Băsescu 

Mihail Neamțu a anunțat, printr-o postare pe Facebook, că va candida pentru Camera Deputaților din partea PMP, în Timiș. Spune că i s-a lansat această provocare și că a acceptat-o. „Vreau să reprezint națiunea română și în mod particular bănățenii, Timișoara și apoi timișenii, aș dori să fie reprezentați cu cinste de către subsemnatul, Mihail Neamțu, născut în Transilvania, crescut pe malul Mureșului, obligat să treacă din Crișana înspre Banat de fiecare dată când mergeam la școală. Momentul cel mai important din punct de vedere politic pentru mine este acest anunț al candidaturii mele pentru funcția de deputat”, a spus Neamțu.

Cornel Sămărtinean este cel care a reprezentat Mișcarea Populară în Camera Deputaților în mandatul 2016-2020. În urma rezultatului obținut la locale, Sămărtinean a renunțat la poziția de șef al filialei PMP Timiș.

Pro România îl are pe Radu Pau deputat în actualul mandat.

În 2016, în Parlament au intrat, din Timiș, 10 deputați și 4 senatori.

Foto: Facebook/Parlamentul României – Camera Deputaților


/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/