Hurduzeu nu greşeşte, decât când munceşte!

„Numai cine nu munceşte nu greşeşte! Uite că aveţi şi titlu pentru articol!“, ne-a aruncat-o cu aplomb jurnalistic preşedintele Silviu Hurduzeu, după ultima şedinţă extraordinară a Consiliului Judeţean.

Dar preşedintele instituţiei nu s-a referit nicidecum la propriile greşeli, ci eventual ale firmelor alese de CJ să plombeze drumurile judeţene. Sau ale firmei de consultanţă de pe lângă CJ, mereu găsită ţap ispăşitor de Hurduzeu când Express de Banat anunţă că ADR Vest a returnat administraţiei publice cărăşene proiecte depuse în vederea obţinerii de finanţări europene. Pentru „unele clarificări“, după cum s-a exprimat ultima oară Hurduzeu.

CITEŞTE ŞI: ALERTĂ UPU! Urgenţă de grad zero la Consiliul Judeţean! Ţeapă de 1,5 milioane de euro votată în unanimitate de PSD, PNL, PMP!

„Unele clarificări“ s-au dovedit a fi exact ceea ce scriam noi înaintea şedinţei de săptămâna aceasta: nişte erori evaluate la peste 1,8 milioane de lei, depistate de ADR Vest în proiectele privind finanţarea lucrărilor de reabilitare energetică de la cele 3 staţionare ale Spitalului Judeţean de Urgenţă Reşiţa.

Valoarea totală a fiecărui proiect a rămas cam aceeaşi: 16,4 milioane de lei – pentru Staţionarul I, 22,4 milioane de lei – Staţionarul II, 12,4 milioane de lei – Staţionarul 3. A crescut însă cu 1,8 milioane de lei contribuţia Consiliului Judeţean, prin identificarea mai multor cheltuieli neeligibile. Astfel, contribuţia CJ pentru cele 3 staţionare ale Spitalului Judeţean va fi de 2,4 milioane de lei, 8,5 milioane de lei şi, respectiv, 4,7 milioane de lei. Rezultă astfel un total de 15,6 milioane de lei, faţă de 13,8 milioane, cât apărea în varianta (greşită) aprobată de CJ cu o lună în urmă.

Şi acum, ca şi atunci, consilierii judeţeni au votat cât ai zice peşte proiectele de hotărâre iniţiate de preşedintele Hurduzeu. În unanimitate şi fără niciun comentariu. Dovadă că aleşii noştri judeţeni, de la PSD, PNL şi PMP, ştiu foarte bine ce fac. Sau habar nu au.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/