„Himera” și „ÎnCHIPuirile” lui Flavian Savescu prind formă la Reșița și Lugoj

po 1000x100px (4)

A început luna septembrie cu premii și medalii la diverse concursuri și o continuă cu două expoziții deosebite. Flavian Savescu, unul dintre cei mai apreciați fotografi din Banat, pregătește „Himera” și „ÎnCHIPuiri” pentru publicul din Reșița și Lugoj.

După premiile obținute în Serbia și mai apoi în Argentina, o fotografie cu Cascada Bigăr a fost și ea recompensată zilele acestea cu medalia de argint în Rusia. Flavian Savescu nu participă însă doar la concursuri, chiar dacă are premii obținute pe toate continentele. În luna septembrie, fotograful reșițean se pregătește și pentru vernisajul a două expoziții, una la Reșița, iar cea de-a doua, la Lugoj.

„Himera” este titlul expoziției pe care doritorii o pot vedea în premieră joi, 13 septembrie, la Galeria de Artă „Agora” din Reșița. Aceasta va conține fotografii înfățișând un fost miner din Anina, fără familie. O expoziție care sigur va sensibiliza publicul prezent. „Este o expoziție pe care o aduc cu emoție în fața publicului reșițean deoarece reprezintă un subiect deosebit pentru mine”, spune Flavian Savescu. În deschidere, la ora 18, elevi ai clasei de chitară (prof. Boru Dumitru) din cadrul Școlii Populare de Arte și Meserii „Ion Românu” vor susține un scurt program muzical. Vor lua cuvântul Ion Bobeică, președintele filialei din Reșița a Uniunii Artiștilor Plastici din România și Nicolae Dumitru Vlădulescu, artist plastic. Vernisajul se va desfășura sub recunoașterea Uniunii Artiștilor Plastici din România, fiind organizat de filialele din Reșița și Deva.

Cea de-a doua expoziție, cu titlul „ÎnCHIPuiri”, va fi vernisată în 27 septembrie, la ora 19, la English Pub Art Club din Lugoj.

CITEȘTE ȘI: 

headerexpress cc

Reșițeanul Flavian Savescu a trimis Poiana Mărului în Argentina. A primit la schimb o medalie de bronz! [FOTO]

Îți place să faci poze și vrei să te specializezi? Vino la cursul de artă fotografică, unic în Caraș-Severin!

Fotografia, pe înțelesul tuturor! Din luna septembrie, și la Oțelu Roșu!