Reșițeanul Flavian Savescu a trimis Poiana Mărului în Argentina. A primit la schimb o medalie de bronz! [FOTO]

po 1000x100px (4)

Are talent cu carul și premii de pe toate continentele. Pe cel mai recent l-a obținut tocmai din Argentina, acolo unde „s-a duelat” cu alți aproape 1.200 de fotografi din întreaga lume. Poiana Mărului, văzută prin obiectivul lui Flavian Savescu, a obținut însă medalia de bronz.

A trimis în total 16 fotografii pentru cele 4 secțiuni ale concursului F2 CIRCUITO 2018 organizat tocmai în Argentina: foto travel, alb-negru, color și natură. Ultimul a fost cu noroc. Deși, ca să fim preciși, noroc i-a purtat Poiana Mărului, fotografie declarată câștigătoare de către juriu. Locul 3 din 1.187 de participanți nu e de ici, de colo, chiar dacă reșițeanul Flavian Savescu, președintele și fondatorul Foto Clubului Banatului Montan, este obișnuit cu premiile.

„Fiecare premiu este important, deși cel mai important premiu din carieră este medalia de aur obținută la un salon de fotografie din Elveția, organizat de Federația Internațională de Artă Fotografică, cea care face parte din UNESCO, dar și Marele Premiu la Salonul Național de Fotografie Turistică de la București”, ne-a precizat Flavian Savescu. Bigărul a fost cel care l-a ajutat în ambele cazuri, dar asta nu înseamnă că reșițeanul nostru nu este apreciat și pentru alte tipuri de fotografii. Spre exemplu, la începutul anului trecut, Flavian afla că a fost distins cu medalia de aur din partea Global Photographic Union (GPU), la Salonul Internaţional de Fotografie Kolkata 2017, India, pentru o imagine reprezentativă:

headerexpress cc

Luna septembrie nu i-a adus vești bune doar din Argentina, ci și din Serbia. Flavian Savescu a trimis la „3rd PCA CIRCUIT 2018” mai multe fotografii, fiind recompensat cu 4 diplome. Și aici au existat 298 de participanți.

„Pastel” – 2xPGS Diploma în categoria „Natură”

„A toy in purple light” – PCA Diploma în categoria „Color”
„The island” – PCA Diploma în categoria „Color”
 Cu alte trei fotografii Flavian Savescu a participat pentru prima dată într-un salon și au fost acceptate
Flavian Savescu pregătește două expoziții foto impresionante pentru luna septembrie. Una va fi vernisată la Reșița, iar cea de-a doua, la Lugoj. Stați cu ochii pe expressdebanat.ro pentru a afla toate detaliile!