Vot PENTRU în Parlament pentru revizuirea Constituţiei! „Orice copil are dreptul la o mamă și un tată!“

Senatul a aprobat, azi, în calitate de for decizional, iniţiativa cetăţenească de revizuire a Constituţiei potrivit căreia familia se întemeiază pe căsătoria între un bărbat şi o femeie, nu pe cea consimţită între soţi. „Ca senator PSD ales de cetățenii din Caraș-Severin, am avut ocazia să votez și să îmi respect una din promisiunile făcute în 2016“, ne-a declarat senatorul Ionuţ Chisăliţă.

Redefinirea familiei tradiționale va face obiectul unui referendum care va fi organizat, potrivit PSD, pe data de 7 octombrie 2018. Propunerea legislativă care vizează revizuirea Constituţiei, astfel încât definiția familiei tradiționale să se bazeze pe căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie, a primit azi în Senat 107 voturi pentru, 13 împotrivă și 7 abțineri, pentru adoptare fiind necesare minimum 91 de voturi favorabile.

Contactat de Express de Banat, senatorul PSD de Caraş-Severin Narcis Ionuţ Chisăliţă ne-a declarat că a votat aşa cum a promis în campania electorală.

„Ca senator PSD ales de cetățenii din Caraș-Severin, am avut ocazia să votez și să îmi respect una din promisiunile făcute în 2016: revizuirea Constituției în sensul definirii căsătoriei ca fiind uniunea liber consimțită între un bărbat și o femeie! Dincolo de discuțiile, până la un punct normale, nu cred că România trebuie să «importe» toate așa-zisele «libertăți» ale democrației occidentale! Ca părinte vreau ca fata mea să vadă plimbându-se pe stradă, de mână, un bărbat și o femeie, un tată și o mamă alături de copilul lor. Nu am nimic cu nimeni, și nici cu libertatea pe care și-o asumă unii atunci când sunt în propria locuință.

Din punctul meu de vedere, căsătoria naturală este temelia societății civilizate. Căsătoria e mai mult decât o relaţie privată între doi oameni, bărbat și femeie, este o instituţie socială care furnizează societății însă și fundația civilizației – unitatea familială dătătoare de viață. De fapt, căsătoria este cea mai veche şi mai elementară dintre cele trei instituții fundamentale ale civilizației vestice (celelalte două fiind parlamentul şi biserica). Este cea mai elementară dintre acestea trei, deoarece fără copii nu am mai avea nevoie de parlament sau de biserică, așa cum nici parlamentul şi biserica nu pot creşte copii cum o fac mamele şi tații!

Românii sunt o națiune creștină. Pentru mine, și cred că pentru majoritatea copleșitoare a românilor, familia este creația lui Dumnezeu! Indiferent ce spun unii sau alții, viața este dată de dragostea dintre un bărbat și o femeie! Orice copil are dreptul la o mamă și un tată! Și să nu uităm un lucru – oare primul cuvânt pe care-l spune un copil nu este MAMA?

Ca senator am votat pentru revizuirea Constituției în acest sens! Ca tată vă îndemn să veniți în 7 octombrie la vot! Pentru ca demersul început de cei 3 milioane de oameni, continuat în Senat, cu regret o spun, fără votul majorității celor de la PNL și USR, să se încheie prin votul dumneavoastră, astfel încât în Constituție să definim căsătoria ca fiind formată dintre un bărbat și o femeie!“, a declarat pentru Express de Banat, după votul de azi din Parlament, senatorul PSD Ionuţ Chisăliţă.

Şi senatorul liberal de Caraş-Severin, Ion Marcel Vela, a votat pentru proiectul legislativ dezbătut azi în camera superioară a Parlamentului. A anunţat printr-un răspuns dat azi pe Facebook unui pastor care îi atenţiona pe senatorii liberali să nu rateze „șansa istorică“ de a da un vot pozitiv pentru cea mai importantă componentă a națiunii, familia.

„PNL este cel mai vechi partid din România, suntem singurul partid național și nu putem ignora voința națiunii și a celor 3 milioane de români care au semnat deja pentru referendum.
Așadar, din proprie conștiință și din argumentele de mai sus, Grupul PNL din Senatul României va vota PENTRU ce susțineți așa de frumos și dumneavoastră“, a anunţat înaintea votului senatorul PNL Marcel Vela.

Camera Deputaţilor adoptase încă din luna mai 2017 această iniţiativă cetăţenească a Coaliţiei pentru Familie, semnată de 3 milioane de cetăţeni. După votul de azi din Senat, Guvernul va stabili data referendumului în maximum 30 de zile. PSD a anunțat deja că scrutinul va avea loc pe 7 octombrie.

1000x100 (5)