Groparul UCMR-ului, escrocul Adrian Chebuţiu, taxat cu aproape 2 miliarde de lei vechi anual de primarul Adrian Torma!

Starea tehnică deplorabilă a mai multor clădiri din orașul de la malul Dunării l-a determinat pe primarul Adrian Torma, după mai multe adrese făcute proprietarilor (în vederea unui minim efort vizavi de curățenie și zugrăveală), să treacă la măsuri mai drastice, ca de exemplu suprataxarea clădirilor neîngrijite cu 500%, începând cu anul 2019. Printre proprietarii taxaţi astfel de Torma se numără şi puşcăriaşul Adrian Chebuţiu.

Printre clădirile-fantomă, asupra cărora se vor răsfrânge hotărârile luate la ultima ședință a Consiliului Local, se numără și fostul hotel de la Moldova Nouă. Hotelul de la malul Dunării, cândva emblematic pentru Moldova Nouă, a ajuns, astăzi, să fie catalogat drept hotelul groazei. Și asta pentru că, în ciuda câtorva investitori care și-au exprimat dorința de a cumpăra imobilul, de a-l reabilita și de a-i reda acestuia grandoarea de altădată, clădirea de pe strada Dunării se află sub sechestrul DNA, aparținând uneia din companiile lui Adrian Chebuțiu (condamnat, în calitate de fost director al Uzinei Constructoare de Mașini Reșița, pentru delapidare).

La avioane de hârtie s-a visat și în urmă cu aproape cinci ani, când, în urma unui studiu de fezabilitate, dar și a proiectului de reamenajare, hotelul urma să aibă zonă: de SPA, sală de fitness, piscină exterioară reabilitată și câte și mai câte. Numai că avioanele de hârtie nu seamănă deloc cu iscălitura pe hârtie, mai exact, cu suprataxarea clădirii lăsate în paragină, odată cu intrarea în noul an.

Într-un interviu acordat pentru expressdebanat.ro, la un simplu calcul matematic, edilul Torma ne-a expus atât suma impozitată hotelului până la momentul actual, precum și cea pe care SC. KAMOBIL SRL (deținătoarea imobilului) o va scoate din buzunar, în urma aprobării proiectului ce vizează suprataxarea cu 500%. Astfel, dacă în 2018 cifrele arătau suma de 34.000 lei, din 2019, taxa pentru clădirea lăsată în paragină se va ridica până la suma de peste 170.000 lei.

Întrebat dacă există posibilitatea ca Primăria să intre în posesia fostului hotel, șeful administrației de la malul Dunării clarifică: „Evident că ne dorim acest lucru! În primul rând, mi-aș fi dorit s-avem un investitor solid (firmă privată), care să pună în valoare poziția hotelului și clădirea care a fost emblematică, precum și un punct de reper pentru Moldova Nouă: cu piscină, intrare la Dunăre… O zonă foarte frumoasă. Nu s-a reușit până acum, dar nimeni n-a-ntreprins nimic pentru a pune presiune pe proprietari de a intra în legalitate. Și atunci, dacă nu ești în stare să-ți îngrijești proprietatea, vino și predă-o la primărie!”.

Mai mult decât atât, iată și care ar fi fost viitorul acestei clădiri dacă, în perioada 2016-2018, s-ar fi aflat în proprietatea Primăriei, în viziunea edilului Torma: „Noi, dacă am fi avut această clădire pe perioada 2016-2018, de când sunt primar și la oportunitățile pe care le-am avut pentru depunerea proiectelor, evident că încercam să găsim o soluție să finanțăm refacerea hotelului, cu toate facilitățile necesare de turism, pentru a da valoare turistică zonei.”

Amintim că anul trecut Adrian Chebuțiu a primit trei ani de pușcărie pentru delapidarea UCMR. Pedeapsa s-a adăugat celor cinci ani de închisoare primiți în dosarul returnărilor ilegale de TVA, în care a fost găsit vinovat de o țeapă de 60 de milioane de euro pe care ar fi urmărit să o dea statului român.