Instanța a hotărât: Chebuțiu şi Preda, cinci ani de puşcărie!

Magistraţii Judecătoriei Sectorului 1 sunt primii care au hotărât că UCM Reşiţa a fost condusă de doi infractori care nu au urmărit decât propriul interes, în detrimentul uzinei şi al statului român.

Înainte de a-i condamna în dosarul motoarelor, instanţa a stabilit că „persoanele implicate au speculat faptul că dreptul de deducere al TVA se naşte simultan cu exigibilitatea taxei, în momentul emiterii facturii, dacă acest moment este anterior momentului livrării mărfurilor, iar nu în momentul achitării efective a facturii. Astfel, cumpărătorul mărfurilor încasează TVA aferent facturii supraevaluate, cu toate că factura respectivă nu este achitată”.

Judecătoria Sectorului 1 a mai reţinut că statul român în mod evident nu ar fi putut recupera niciodată sumele datorate de firmele controlate de inculpatul Said Baaklini, respectiv SC Beta Trading & Investment SRL și SC Mike Trading & Investment SRL, „din cauza caracterului fictiv al acestor societăți, fără bunuri în patrimoniu care să poată fi valorificate, fără angajaţi şi având administratori care au părăsit țara”.

Din cele prezentate de procurorii DNA şi reţinute de magistraţi rezultă clar şi indubitabil vinovăţia lui Adrian Chebuţiu şi a lui Adrian Preda. „Planul infracțional a fost conceput în mod detaliat de către inculpați, în condițiile în care au pus bazele unui circuit economico-financiar care a presupus creşterea artificială şi fictivă a valorii facturate a unor mărfuri cu mult peste valoarea lor reală printr-o succesiune de operațiuni comerciale astfel încât, pentru ultima factură (de valoarea cea mai mare) să poată solicita restituirea de TVA, iar singurul impediment care a stat în calea reușitei acțiunilor lor a fost oprirea la timp a exportului mărfurilor de către Parchet, în lipsa intervenției acestuia inspectarea mărfurilor și implicit dovedirea supraevaluării acestora fiind imposibilă”, a reţinut Judecătoria Sectorului 1, care i-a condamnat pe Chebuţiu şi Preda la câte cinci ani de puşcărie.

Comments

  1. LuxPhotoFuchs says:

    Dacă mai repetaţi obsedant, enervant, chinuitor, agasant, iritant, sâcâitor acelaşi subiect cu aceleaşi cuvinte cu cei doi directori de la UCMR îmi vine să cred că sunt … nevinovaţi! Aşteptaţi hotărârea definitivă şi irevocabilă a justiţiei!

  2. Ppa says:

    Nu cred ca Elena Udrea a furat de una singura tot la fel cum nu cred ca cei doi din imagine au furat singurii. Vreau sa vad si nume de ofiteri ca fara ei nu misca nimic in Partid si in Republica.
    Parid – Partidul Procororilor Romania, Republica – Republica Procororilor Romania.Pa!