Seară punk în mijlocul naturii. Sporturi extreme și adrenalină la Rocker’s Gârnic!   

Iubitorii de natură din zona de vest a țării dau startul distracției în acest an la începutul lunii mai. Asociația Caraș Adventure așteaptă peste 2.000 de persoane în acest an la festival.

Agroturismul primește dimensiune muzicală în zilele de 1 și 2 mai. Primăria comunei Gârnic şi Asociaţia Caraş Adventure îi invită pe iubitorii de muzică rock, natură şi mişcare la cea de a VII-a ediţie a Festivalului Rocker’s Gârnic, care va avea loc la începutul lunii mai. Vestea bună este că data de 1 se suprapune zilei de vineri, astfel că minivacanța poate fi petrecută plăcut în mijlocul naturii.

„Ca şi în ediţiile anterioare, festivalul îşi propune să promoveze zona pitorească a Cazanelor Dunării, dar şi frumoasele tradiţii ale comunităţii ceheşti din satele din sudul Banatului românesc, tradiţii prezervate de pe vremea Imperiului Austro-Ungar, când comunitatea a fost mutată din ţara de baştină aici, la graniţa de sud-est a imperiului”, a spus Radu Anderca, organizatorul evenimentului, care așteaptă anul acesta peste 2.000 de spectatori.

În prima seară a festivalului, vineri, 1 Mai, vor cânta trupele Breathelast, GOD, Diamonds are Forever şi Altar. În cea de a doua seară, sâmbătă, 2 mai, vor cânta trupele Sonatic,  Nişte Băieţi, Ska-NK şi Pistol cu Capse.

Sporturi extreme la greu

În timpul zilei, organizatorii le propun participanţilor puţină adrenalină prin participarea la sporturile de aventură pregătite pentru ei: mountain biking şi tiroliană. Evenimentul este finanţat din fonduri europene, drept care atât concertele, cât şi sporturile de aventură sunt gratuite.

Tot ceea ce le rămâne de făcut iubitorilor de natură și frumos este să abandoneze orașul și să se mute la munte pentru a petrece câteva zile frumoase. Cei care nu preferă cortul trebuie să se gândească din timp la locurile de cazare, pentru că localnicii îi pot găzdui la prețuri simbolice. Spre exemplu, la doar 50 de lei, se poate obține cazare cu 2 mese pe zi.

De la ediția de anul acesta, organizatorii își propun să particularizeze fiecare ediție pe câte un tip de muzică rock. Startul se dă cu punk.