Ciubucul și bonurile fiscale ar putea închide zeci de magazine din Reșița!

explo 1000x200

Un convoi de peste 10 mașini ale serviciului Antifraudă a intrat la orele dimineții în municipiul de pe Bârzava. Vizate au fost atât măcelăriile, cât și patiseriile sau depozitele de fructe din oraș.

Cei la care s-au oprit prima dată au avut ghinion, alegându-se cu amenzi sau alte sancțiuni mai drastice. În schimb, cum informația circulă destul de repede într-un oraș ca Reșița, mulți patroni au pus lacătul pe ușa depozitelor de fructe și și-au trimis angajații acasă, așa cum s-a întâmplat în jurul orei 16.00 la depozitele de pe Calea Timișoarei. Inspectorii antifraudă au studiat din mașină ceea ce se întâmplă, iar când au văzut că nu au ce controla au renunțat, probabil, reîntorcându-se inopinat la o dată ulterioară.

Astfel de controale au loc în toată țara, iar în primul rând sunt vizate casele de marcat, dar și eliberarea bonurilor fiscale, acte care nu se prea eliberează la nivelul magazinelor mici sau a chioșcurilor de cartier. Deciziile inspectorilor pot fi destul de dure în astfel de cazuri, sancțiunile putând ajunge chiar la închiderea punctului de lucru.

Recent, un alt control de amploare al Direcției Antifraudă a fost făcut și la firma omului de afaceri Costel Ciobanu, acolo unde inspectorii au beneficiat de sprijinul ofițerilor DIICOT pentru ridicarea unor teancuri întregi de documente. Acțiunea a durat zile în șir, așa că mașinile au putut fi observate zi și noapte în fața sediului firmei Coda. Deocamdată, în acest caz ancheta este în curs de derulare.

FOTO: bzv.ro

Comments

  1. Adrian says:

    Ma bucur ca s-a hotarat si statul roman sa nu mai inchida ochii la furturile romanilor de rand.
    Lucrul asta ar fi fost binevenit mult mai demult, dar niciodata nu este prea tarziu.
    Romanul de rand este revoltat de spaga si hotia de la nivel inalt, dar el este toata viata cu spaga in buzunar si fura de stinge.