EXCLUSIV. Aproape 30 de milioane se întorc la UCM Reșița! Chebuțiu, condamnat definitiv pentru delapidare!

Jaful de la UCMR înseamnă alți ani de pușcărie pentru foștii directori, Adrian Chebuțiu și Adrian Preda! Vestea bună este însă că uzina reșițeană își va recăpăta comoara pentru care, la un moment dat, a ajuns să plătească bani grei firmei familiei Chebuțiu!

Curtea de Apel Timișoara a respins recent ca nefondate apelurile declarate de DIICOT, inculpaţii Adrian Chebuţiu, Lăcrimioara Chebuţiu, Adrian Preda, SC Hydro Engineering SA şi partea civilă SC UCMR Reşiţa SA împotriva sentinţei penale pronunţată de Tribunalul Arad în luna martie a acestui an. Sentință prin care inculpații au fost achitați pentru săvârşirea, în concurs real, a infracţiunilor de constituire de grup infracţional organizat. Inculpata Lăcrimioara Chebuţiu a fost achitată prin aceeași sentință și pentru complicitate la infracţiunea de delapidare, comisă în formă continuată, pentru care fusese trimisă în judecată de DIICOT. În schimb, soțul ei, Adrian Chebuțiu, și Adrian Preda au primit câte trei ani de pușcărie pentru infracţiunea de delapidare. Pedepsele se adaugă celor cinci ani de închisoare primiți în dosarul returnărilor ilegale de TVA, în care au fost găsiți vinovați de o țeapă de 60 de milioane de euro pe care ar fi urmărit să o dea statului român printr-o afacere cu libanezul Said Baaklini. Condamnată a fost și persoana juridică SC HYDRO ENGINEERING SA, la patruzeci mii lei amendă penală.

Cel mai important este însă altceva, nu faptul că Adrian Chebuţiu și Adrian Preda au primit prelungirea sejurului la pușcărie. Instanța a admis în parte acţiunea civilă exercitată de partea civilă SC UCM Reşiţa SA, în insolvenţă, şi i-a obligat pe inculpaţii Adrian Chebuţiu, Adrian Preda şi SC HYDRO ENGINEERING SA, în solidar, să restituie uzinei reșițene documentaţia tehnică privind cele 85 modele industriale şi documentaţia aferentă acestora, create anterior înfiinţării SC HYDRO ENGINEERING SA şi indisponibilizate sub sechestru, la etajul IV, în încăperea denumită arhivă a SC HYDRO ENGINEERING SA! În cazul în care aceasta nu va putea să fie restituită în natură, inculpaţii vor fi obligați la plata în solidar a sumei de 29,8 milioane lei.

leader board 728 x 90 px

CITEȘTE ȘI:

NEWS ALERT. Trei ani de pușcărie pentru devalizarea UCM Reșița! Chebuțiu și Preda, pe cont propriu, n-au condus niciun grup infracțional organizat!

Chebuțiu vorbește din pușcărie despre devalizarea UCMR! „Bogdan Buzăianu deținea controlul și îl deține și astăzi!”

Instanța a hotărât: Chebuțiu şi Preda, cinci ani de puşcărie!