Grădiniţă de 700.000 de lei, ridicată pe hârtie. „Am scos-o de două ori la licitație, nu s-a prezentat nimeni!“

Niciun constructor nu s-a arătat interesat să construiască de la zero o grădiniță la Oțelu Roșu, pe strada Libertăţii. Deși finanțarea a fost aprobată pe programul PNDL 2, proiectul stagnează, spune primarul Luca Mălăiescu, care însă declară că și această situație își va găsi rezolvarea.

„Grădinița, din păcate, am scos-o de două ori la licitație, nu s-a prezentat nimeni! Iată că sunt probleme și cu constructorul, și nu se întâmplă numai în Oțelu Roșu, am mulți colegi care se plâng de acest lucru. În final cred că vom reuși să îi convingem pe cei de la Hidroconstrucția, pentru că am avut o discuție în acest sens. Avem acum, conform legii, posibilitatea să facem încredințare directă, pentru că au eșuat două licitații. La una s-a prezentat o singură societate și când a fost să semnăm contractul nu a mai venit, iar la a doua nu a venit nimeni. Deci avem posibilitatea legală să încredințăm direct”, ne-a declarat edilul orașului Oțelu Roșu.

Luca Mălăiescu spune că din partea conducerii societății, una dintre cele mai serioase din zonă, a primit asigurări că vor consulta proiectul. „Am stat de vorbă cu domnul director general al Hidroconstrucția, dl. Stanciu, la Caransebeș, și cred că în final vom semna contractul. Pe caietul de sarcini este prevăzută durata de încheiere a proiectului 1 an de zile, dar din punctul meu de vedere, la cum îi cunosc eu pe ei ca și forță, dacă se apucă în luna februarie-martie, în toamna anului viitor va fi gata. Investiția este de peste 700.000 de lei”, a mai precizat Mălăiescu.

Reamintim că, la ora actuală, preșcolarii din zona Libertăţii a orașului de pe Valea Bistrei învață în două apartamente de la parterul unui bloc de pe strada cu acelaşi nume.