Ion Mocioalcă: „Nu ar trebui dată amnistia și grațierea, dar acest lucru depinde exclusiv de Liviu Dragnea!”

Secretarul general al PRO România, Ion Mocioalcă, plecat de câteva zile din PSD, știe că nimeni și nimic nu-l poate opri pe Liviu Dragnea. Dacă liderul social-democrat comandă, Guvernul Dăncilă dă Ordonanța, cu său fără voia ministrului Tudorel Toader sau a lui Călin Popescu Tăriceanu!

„Este o presiune foarte mare să se întâmple, să se dea Ordonanța pentru amnistie și grațiere. Când e vorba despre o problemă din aceasta, juridică, sunt câți juriști atâtea păreri. Eu nu sunt jurist din fericire. Eu cred că nu ar trebui dată amnistia și grațierea și sunt printre puținii care gândesc așa. Mai sunt o serie de colegi de-ai mei politicieni care una spun și alta gândesc, deci ei gândesc să se dea și spun că nu sunt de acord sau gândesc să nu se dea și ei spun că sunt de acord. Eu regret faptul că fostul meu partid, având în sertarele de la Parlament o lege a amnistiei și grațierii, nu i-a dat drumul să o discutăm. Că va da sau nu va da amnistia și grațierea, acest lucru depinde exclusiv de Liviu Dragnea. Dacă Liviu Dragnea vrea treaba asta, o dă cu Tudorel, fără Tudorel, cu Tăriceanu, fără Tăriceanu, o dă. Deci, să nu ne amăgim. Legea există în sertar și PSD a spus nu, nu o băgăm în discuție, mergem pe ordonanță sau nu mergem deloc. Vom vedea!”, a comentat Mocioalcă pentru expressdebanat.ro.

Fostul președinte PSD Caraș-Severin recunoaște că nu doar Liviu Dragnea pune presiune pe acest subiect, ci și alți politicieni direct interesați. „Sunt mai mulți care insistă. Eu nu sunt printre cei care insistă, eu insist pentru dezbatere în Parlament, care ar ieși mult mai bine decât o Ordonanță și ar da mult mai bine și afară decât o Ordonanță. Oricum, cu probleme sau fără probleme, Liviu Dragnea va rămâne președintele PSD până în cel puțin în 2024. Asta e părerea mea!”, a mai spus deputatul Ion Mocioalcă.