GALERIE FOTO: Peisaj dezolant pe Semenic!

casinoherculane by sungarden

Lipsa zăpezii, dar și a unui plan investițional compact care să revigoreze zona Muntelui Semenic au făcut ca și anul acesta versantul să ofere o priveliște înspăimântătoare turiștilor care au căutat distracția pe pârtii.

Deși stratul de zăpadă de pe Muntele Semenic este de numai câțiva centimetri, ceea ce le face grea misiunea schiorilor de a-și practica sportul de iarnă preferat, numărul celor care au luat cu asalt versantul este în continuare ridicat.

publicitate online in ziar Express de Banat

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157639579314404″]

Ba mai mult, imobilele din proprietatea lui Gruia Stoica par să se fi integrat extrem de bine în peisaj, astfel că cei care apelează la distracția de la înălțime nici nu le mai observă. Chiar și așa, peisajul dezolant pe care îl oferă ruinele, printre bălțile de apă pe care zăpada le-a lăsat în urma ei, lasă în permanență impresia unei stațiuni care odată, în trecut, a fost extrem de căutată, dar și de populată de turiști români din toată țara.

Lucrurile s-ar putea schimba în acest an, întrucât, potrivit afirmațiilor pe care omul de afaceri Gruia Stoica le-a făcut pentru www.expressdebanat.ro, în 2014 ar da startul unor investiții pe versant.

CITEȘTE ȘI: “Mi-e jenă să vorbesc despre stadiul clădirilor!”

publicitate ziar expresb 1000x100 pizzeria Dimitrios 1000x100

Promisiunile nu au întârziat să vină nici de la nivelul forului județean, președintele de la Palatul Administrativ declarând că sesiunea de finanțare 2014-2020 ar putea aduce fonduri consistente în Caraș-Severin și mai ales în zonele montane.

CITEȘTE ȘI:  Urmează investiții de zeci de milioane de euro în dezvoltarea zonei montane!

Sezon de schi ruinat
Temperatura ridicată din ultima săptămână a distrus sezonul de schi de pe versatul pe care zăpada rămâne cea mai lungă perioadă a anului. Deși Muntele Semenic este renumit în țară pentru faptul că schiorii pot practica sportul până la finele lunii martie, aproape de jumătatea lunii ianuarie turiștii s-au întors acasă cu buza umflată, spre disperarea proprietarilor de pensiuni.

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157639578340965″]

Schiorii însă nu cedează și speră ca zăpada să își facă apariția măcar în luna februarie, mai ales că meteorologii spun că urmează ninsori la altitudine.

untitled design set 970x90 px
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/