Clisura Dunării, readusă în interesul turistic!

Clisura Dunării nu trece neobservată din niciun punct de vedere. Asociația Dunărea Moldova Nouă şi Asociaţia Turism și Agrement „Cazanele Dunării” pregătesc un mare eveniment de promovare, reprezentativ pentru zona turistică a acesteia.

Festivaluri, drumeţii, târguri gastronomice şi meşteşugăreşti, concursuri de pescuit, croaziere, toate aceste activităţi se vor regăsi în proiectul „Luna Turismului în Clisura Dunării”, organizat în vara aceasta de cele două asociaţii, în frunte cu Autoritatea Naţională pentru Turism.

,,Va avea loc o întâlnire între reprezentanţii Consiliului Judeţean Caraş-Severin în care vom pune în detaliu evenimentul care, deocamdată, este în fază de concept. Ne-am propus ca fiecare comună din Clisură, de la Baziaş până la Orşova, să pregătească o activitate. De exemplu, la Berzasca va fi un festival de muzică uşoară, la Gârnic se va face un atelier de sculptură şi pictură, la Moldova Nouă vom pregăti un concurs gastronomic specific comunităţii şi spectacole cu dansuri sârbeşti şi româneşti. Nu va lipsi nici o croazieră de la Orşova la Baziaş, cu vizitarea tuturor obiectivelor turistice din Clisura Dunării”, a declarat pentru Express de Banat Corneliu Martin, preşedintele Asociaţiei Dunărea din Moldova Nouă.

Evenimentul se va desfăşura din 5 iunie (Ziua Mediului) până pe 29 iunie (Ziua Dunării), propunerea iniţiatorilor fiind ca evenimentul să se desfășoare în luna iunie a fiecărui an. ,,Pentru organizarea acestui eveniment, Autoritatea Naţională pentru Turism are cea mai mare contribuţie, dar şi partenerii acesteia, Consiliul Judeţean Caraş-Severin şi primăriile comunităţilor din Clisură, care vor asigura logistica”, a adăugat Corneliu Martin.

Proiectul de promovare va avea ca invitaţi personalităţi din străinătate care vor promova zona şi comunităţile de pe malul fluviului. Vor veni delegaţii oficiale din Serbia, Cehia, Germania, Danemarca, Bulgaria, cu care localităţile din Clisură au relaţii de colaborare şi parteneriate.

FOTO: clisuradunarii.eu