,,Tunelul Dragostei” cărășean, o lume de basm în inima județului!

explo 1000x200

Natura cărășeană își bucură turiștii, în căutare de locuri de basm, cu un tunel de verdeață, asemeni renumitului Tunel al Dragostei din orașul ucrainean Klevan. Cărășenii se pot mândri cu un loc magic, de poveste.

Tunelul se află pe fosta rută de cale ferată care făcea legătura între Caransebeș și Băuțar. Locația amintește bine de pasajul îndrăgostiților din Ucraina. Bolta de copaci care ascunde calea ferată a fost lăsată să crească în voie. Doar trenurile și-au sculptat ani la rândul, printre frunziș, un traseu excepțional.

Aceeași frumusețe a naturii se mai regăsește și în orașul Klevan din Ucraina. Acolo, îndrăgostiții traversează porțiunea de cale ferată, lungă de un kilometru, pentru a-și pune o dorință. Legenda spune că dacă dragostea lor este suficient de sinceră dorințele se vor transforma în realitate.

Tunelul magic din Caraș-Severin nu are în spate o asemenea legendă, însă frumusețea și magia locului impresionează prin unicitate și splendoare. Ferit de pașii prea deși ai turiștilor, locul se conservă natural, iar bolțile de crengi și frunze înverzesc tunelul în fiecare primăvară. Nici toamna nu-i fură din frumusețe. În apusurile aurii de soare, bolțile lemnoase se apleacă deasupra covoarelor de frunze, sub care se ascunde șerpuirea liniilor de tren.

tunelul-dragostei-de-Romania-1 1017053_206107692872182_810877817_n

Locația este perfectă pentru plimbări sau ca locație pentru fotografii artistice. La tunelul de verdeață se poate ajunge la pas, molcolm, pe fosta cale ferată, pornind de la Caransebeș spre Băuțar, drum pe care șerpuitul trenului l-a transformat din simplă rută feroviară într-un tărâm de poveste.

,,Tunelul dragostei” din Caraș-Severin impresionează prin frumusețe atât primăvara, cât și toamna sau vara. Pe timpul iernii, peisajul rămâne frumos, cu toate că își mai pierde din farmecul aparte.

Foto: Florin Avramescu (romaniaoriginal.info)

banner 970 x 250