Află lista străzilor ce intră în renovare!

Multe dintre străzile Caransebeșului au beneficiat de o modernizare completă, iar cele care au rămas în urmă vor ajunge la zi în acest an.

Se pregătesc investiții de milioane de lei la străzile nerenovate din orașul Caransebeș. Consiliul Local al municipiului a semnat proiectul de hotărâre prin care din primăvară vor intra în reabilitare Balta Sărată, Calea Severinului, Orșovei, Libertății, Horia, Tribunalului și Bălcescu.

Anul acesta îmi propun să asfaltăm toate străzile din oraș care nu sunt modernizate. Va urma o reparație capitală în Balta Sărată, Calea Severinului, Orșovei, Libertății, Horia cu Tribunalului și Bălcescu. Din aceste lucrări fac parte inclusiv rigole de scurgere, două straturi de asfalt, astfel încât fundația nouă va ține 20 de ani”, a precizat primarul gugulanilor, Marcel Vela.

Tronsonul afectat de traficul greu ce trecea prin oraș din cauza centurii nefinalizate va fi prioritar în acest an, pentru că denivelările apărute în asfalt sunt deranjante pentru toți șoferii. „Avem resursele financiare necesare pregătite pentru a reface acest tronson pe cheltuiala noastră, urmând să vedem de unde ne vom recupera banii, și în această situație evident că pentru a crea un strat de rulare civilizat și pentru a repara fundația drumului care acum a fost distrusă și vălurită de camioanele de mare tonaj. Eu, ca primar, nu îmi pot permite să rămânem cu un drum de calitate îndoielnică pentru cetățenii mei”, a mai adăugat edilul-șef.

Investiția totală depășește 5 milioane de lei, iar lucrările se estimează că vor fi demarate la începutul primăverii. Pentru ca introducerea rețelelor de canalizare să nu distrugă lucrările, administrația locală a hotărât ca refacerea să se realizeze cu aceeași firmă cu care s-au realizat lucrările de asfaltare. „Din greșeala reparațiilor de apă am învățat la Centrul Civic, și când cei de la telefoane sau la gaz au montat pe zona cu dale și pavele anumite rețele i-am condiționat să repare strada cu aceeași firmă care a pus pavele și aveam în garanție lucrarea. Rețelele din Centrul Civic din zona Episcopiei sunt destul de bine acoperite, fără diferențe de pavaj, așa sper să fie și la zona rutieră sau pietonală. Să impunem constructorilor să lucreze cu aceeași firmă, astfel încât să avem lucrări de calitate și pe infrastructură menajeră, și pe infrastructură rutieră”, a subliniat Marcel Vela.

Foto: caransebes.ro