Sejur finanţat de stat!

explo 1000x200

Pensionarii din Caraş-Severin nu ţin cont de anotimp şi se pregătesc să meargă la tratament pentru însănătoşire. De altfel, cum s-a dat startul preluării solicitărilor pentru bilete, pentru 2014, vârstnicii au şi ,,invadat” casa de pensii.  

Cu toate că sunt conştienţi că există slabe şanse să prindă un sejur de tratament balnear finanţat de stat, pensionarii cărăşeni nu se dau bătuţi. Încă de săptămâna trecută, aceştia au început să îşi depună cereri pentru a obţine bilete de tratament. Potrivit reprezentanţilor Casei Judeţene de Pensii Caraş-Severin, persoanele interesate pot  depune solicitările pe vechiul formular, urmând să aibă loc licitaţiile pentru achiziţia publică a locurilor, după care acestea vor fi repartizate pe judeţe. În plus, dosarul trebuie să conţină o copie după actul de identitate, un cupon de pensie, biletul de trimitere de la medic şi, eventual, copia documentului de încadrare într-o lege specială. Biletele se vor acorda vârstnicilor care au depus cerere cu cel puţin 60 de zile înainte de a merge în staţiune.

Cum deja se ştie că, de fiecare dată, solicitările din partea pensionarilor sunt mult mai multe decât biletele alocate de CJP, bătrânilor le este teamă să nu rămână şi anul acesta ,,cu buza umflată”. ,,În fiecare an depun cereri cu soţul meu pentru bilete de tratament, dar nu prindem de fiecare dată pentru că, din păcate, ajung foarte puţine bilete la Reşiţa. Sperăm să mergem anul acesta în staţiunea Buziaş, pentru că am mai multe boli care necesită tratament”, a declarat o pensionară din oraşul de pe Bârzava.

Staţiunile balneare nu au fost stabilite încă, iar normele de acordare a biletelor nu au fost aprobate deocamdată. Astfel, dacă ar veni acum biletele, ele ar trebui acordate după criteriile de anul trecut, potrivit CJP Caraş-Severin. De asemenea, de anul acesta, ordinea depunerii cererilor nu mai este un criteriu decisiv în ceea ce priveşte acordarea biletelor.

banner 970 x 250